НОВОСТИ

Шпирић: Српски делегати досљедно поштују закључке Скупштине Српске |

Бореновић одговорио Тривићевој: Ништа не би постигла да није било мене и партије |

Тривић: Бореновић није смио на црту Додику |

Ковачевић: Република Српска није крпа којом може да се брише под |

Вишковић: Имовина прије 30 година уграђена у Устав Српске – Комшић и Бећировић немају ту шта да траже |

СВЕ ОТИШЛО У НЕПОВРАТ ЗБОГ ЈЕДНОГ ПРЕСРЕТНУТОГ ПИСМА… Да је Карађорђе прихватио ово, историја Србије би изгледала ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ! |

ТАЈНЕ ИЗ ЋЕЛИЈЕ 1.121 У КОЈОЈ ЈЕ БОРАВИО МИЛОШЕВИЋ! Био је свјетска ексклузива без премца, нудили су баснословне суме новца за његове фотографије! |

Удружење логораша: Пуна подршка институцијама Српске у заштити националног интереса Срба и очувања Српске |

Нешић: Неће проћи Бећировићев и Комшићев закон о имовини |

Егић: Успјели смо да испоштујемо све захтјеве борачке популације |

Никада нећемо дозволити да нам забране да говоримо истину

23/07/2021

Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила из Сребреница Бранимир Којић рекао је данас Срни да Срби никада неће дозволити да им неко забрани да мисле и причају истину, и да одбијају наметање једностраних одлука и закона попут данашње коју је одлуке одлазећег високог представника Валентина Инцка.

 

 Бранимир Којић

Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила из Сребреница Бранимир Којић

 

Којић је истакао да је одлука о забрани негирања геноцида била очекивана јер је одавно јасно да је одлазећи Инцко дошао, а што је у Сребреници једном и рекао, да подржава породице бошњачких жртава.

Он је указао да се Инцко често позива на демократију, а “очигледно сматра да је демократија то што он ради кршећи демократска начела, да други морају то поштовати и да његов терор над Србима треба схватити као милосрдну демократску правду”.

Којић је нагласио да је сигурно да Србима нико неће запушити уста и да их нико не може натјерати да не говоре истину, а истина је да су Срби страдали у Подрињу највише 1992. и почетком 1993 године.

Он је рекао да је истина да није било наводног геноцида у Сребреници, што је утврдила и међународна комисија која је свој рад презентовала јавности.

“Нико нам не може забранити да кажемо да су у Меморијалном центру у Поточарима сахрањени они који су погинули прије јула 1995, они који су умрли за вријеме, а и након рата, они које су убили криминалци Насера Орића ради превласти у Сребреници. Истина је да нишани у Поточарима постоје и за живе људе”, навео је Којић.

Он је рекао да је један такав човјек, чије је име уклесано у камен у Поточарима, донедавно радио у општини као возач.

“Овог пута нећемо дозволити да нам неки трећеразредни дипломата, који је овдје имао енормно високу плату за дестабилизовање стања, намеће законе”, нагласио је Којић.

Он је поручио да све српске породице које су изгубиле неког свог сродника сматрају да је Ратко Младић херој јер да њега није било Подриње би било етнички очишћено од православаца.

“Коме год та истина смета, нек тужи јер нас никакве казне не могу заплашити”, додао је Којић.

Одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко, који је недавно поднио оставку, наметнуо је допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава “негирање геноцида и величање ратних злочинаца”.

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести