НОВОСТИ

Новаковић Бурсаћ: Позивамо на српско јединство; Бореновић: Остајемо досљедни закључцима НСРС (ВИДЕО)

04/02/2022

Нико није признао срамни закон Валентина Инцка, рекла је Сњежана Новаковић Бурсаћ шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому и позвала на српско јединство.

 

Сњежана Новаковић Бурсаћ и Бранислав Бореновић

 

– Народна скупштина Републике Српске је својим законима од љетос прогласила тај закон непримјељивим у Српској – истакла је она гостујући у Јутарњем програму РТРС-а.

Поновила је да они на српско јединство позивају константно.

– Али колеге из ПДП и СДС-а, у задње вријеме и из ДНС-а, покушавају да се извуку из заједничке борбе и да се приклоне нечему што ми називамо поступцима и идејама политичког Сарајева. Наше понашање јуче је засновано на закључцима НСРС – додала је она.

Подсјетила је да је Народна скупштина донијела нови сет закључака.

– Најважније је да ми не смијемо да прихватимо да је наметнути закон дио правног система. То је констатовано у првом закључку, док је 10. закон изазвао доста нејасноћа, а то је да ми можемо да учествујмо у раду и одлучивању усклађујући одлуке са органима и институцијама у Српској – сматра Новаковић Бурсаћ.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић у Јутарњем програму РТРС-а, учешће владајуће већине на јучерашњој сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ назвао је обманом јавности и капитулацијом.

Бореновић је рекао да ПДП није присуствовао сједници јер остаје дослиједан закључцима Народне скупштине Републике Српске – а то је да нема наступа у заједничким институцијама док се не повуче Инцков закон.

Подсјећамо, посланици СНСД-а у Представничком дому јуче су гласали само за одлуке од интереса за Републику Српску.
Одблокирани су вишемилионски инфраструктурни пројекти.

Дата је сагласност за ратификацију четири споразума и анекса, који се односе на заједнички гранични прелаз са Србијом на локацији Братунац – Љубовија, пројекат енергетске ефикасности у Републици Српској, те споразум који се тиче градње дионице коридора 5Ц у Херцеговини.

Сједници нису присуствовали посланици СДС-а ПДП-а и ДНС-а.

Погледајте ВИДЕО

Остале Вијести