НОВОСТИ

Одлука Суда БиХ – застрашивање и упозорење Србима

10/08/2021

Начелник општине Соколац Милован Бјелица оцијенио је да одлука Суда БиХ о одређивању притвора предсједнику БОРС-а Миломиру Савчићу представља застрашивање и упозорење Србима, те наглашава да Тужилаштво није изнијело ниједан аргумент када је у питању оптужба.

 

Милован Бјелица

Начелник општине Соколац Милован Бјелица

 

Подсјетио је да се против Савчића, који је пензионисани генерал Војске Републике Српске, води поступак у Суду БиХ и да се брани са слободе, те наглашава да предсједник БОРС-а није прекршио ниједну мјеру која му је изречена у том предмету.

Бјелица тврди да је Савчић наступао само као предсједник БОРС-а, те изразио увјерење да ово одређивање мјере притвора нема ништа заједничко са правдом и истином, када је у питању његов предмет.

„Ово је сигурно за велику забринутост свих нас у Републици Српској, да у наредном периоду нећемо смјети ни да кажемо да смо у то вријеме били у Републици Српској и БиХ, а не нешто друго“, рекао је Бјелица.

Он је позвао јавност у Републици Српској да стане у заштиту генерала Савчића, којем је без икаквих ваљаних аргумената данас изречена мјера притвора.

Начелник општине Соколац рекао је да је данас у свом кабинету са Савчићем разговарао о функционисању општине, о питањима рада БОРС-а и о стању у Српској у свијетлу најновијих дешавања.

Извор: Срна

Остале Вијести