НОВОСТИ

Одлуком Владе Српске обухваћена и дјеца погинулих бораца у Брчком

22/09/2022

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић изјавио је данас Срни да, на основу посебне одлуке Владе Републике Српске, дјеца погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата из Брчког под једнаким условима остварују право на једнократну новчану помоћ од 1.000 КМ.

 

 

Милић је напоменуо да ће се исплата вршити до краја септембра и да се све информације могу добити у Служби борачко-инвалидске заштите и Канцеларији Владе Републике Српске у Брчком.

– Да би остварили право на ову помоћ потребно је да у надлежну канцеларију Борачко-инвалидске заштите у Брчком, у Улици Меше Селимовића један, доставе потврду да су незапослени, рјешење о статусу и увјерење о ентитетском држављанству Републике Српске – рекао је Милић.

Милић је истакао да је важно да и грађани Брчког, сходно ентитетском држављанству, остварују права из програма који се финансирају у ентитетима.

Он је подсјетио да под истим условима, да су држављани Републике Српске, право на подршку Владе Српске остварују и вишечлане породице у Брчком, пензионери, борачке категорије и млади, који су већ добили једнократну помоћ.

– Суштина је да грађани дистрикта Брчко имају иста права као и грађани у ентитетима и да се на овом простору, у складу са Арбитражном одлуком, остварују легитимни интереси и Републике Српске и Федерације БиХ, и сва три конститутивна народа – рекао је Милић.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести