НОВОСТИ

Од ребаланса буџета Српске, опозиционарима важније неке друге теме

26/10/2022

Од другог ребаланса буџета Републиеке Српске, опозиционарима су биле важније неке друге теме. Дискутовали су о изборима, изборним крађама, домаћим филмовима али и некретнинама. О стотинама милиона марака више у буџету за ову годину, није се много расправљало. Опозиционари против нису гласали, али су имали неколико замијерки.

 

 

“Што ви сада ово радите, што се вама толико жури. То је главно питање, да смо ми јуче добили материјале за данашњу сједницу. У чему је ствар, необично је да се материјали за други ребаланс добију дан прије сједнице”, изјавио је Милан Радовић, посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске.

И док се расправљало о расподјели средстава, у клубу ПДП-а имали су и већих брига. Највише их има Јелена Тривић која се са изборним поразом никако не мири.

“У Гимназији мени украно 240 гласова гдје су батинаши избацили посматрача”, рекла је посланик ПДП-а Јелена Тривић на шта јој је потпредсједник скупштине рекао “Молим Вас да се држите дневног реда”, “Па то је тема дневног реда”, “Није, тема дневног реда је ребаланс.”

Најгласнији је поново био Небојша Вукановић. Ни опомене скупшинског руководтсва нису много помогле.

“Господине Вукановићу опет вас упозоравам ан ријечик и молим вас”, “Какав је ријечник, јесам ли рекао нешто ружно?”. “Не можете никога назавти да је извор зла.”

У Ребалансу ништа не би мијењали у скупшиснкој већини. Средства су кажу добро распоређена, а од додатних прихода навише користи имало је становништво Републике Српске.

“Сасвим је било нормално да ми усвајамо овај други ребаланс буџета па икрајем овог мјесеца. То је и у мишљењу Фискалног савјета наведено да је овим приједлогом, да је Фискални савјет мишљења да је доношење другог ребаланса буџета оправдано узимајући у обзир досадашње трендове кретања буџетских категорија. Да је другим ребалансом буџета планиран буџетски оквир реалано остварив. И то је оно што је кључна реченица”, рекао је Срђан Мазалица, посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске.

Разлог доношења другог ребаланса буџета је усклађивање прихода и расхода, кажу у министарство финансија. Посланици су по хитном поступку усвојили и Закон о измјенама и допунама закона о извршењу буџета Републике Српске за ову годину.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести