НОВОСТИ

Павић: Лојалност западу опозиција ставила изнад интереса Српске и српског народа

29/10/2021

Политиколог из Београда Александар Павић изјавио је за Срну да је амерички изасланик Габријел Ескобар учинио услугу српској јавности само што је потврдио оно што су многи сумњали да, нажалост, челници опозиције у Републици Српској, у ствари, више слушају оно што им долази из западних амбасада, него народ и гласаче, што је огроман скандал.

 

Александар Павић

 

– Они апсолутно не могу да се оперу. И све што буду радили од сада и све што буду ставили под знак питања, што се тиче политике владајуће партије, биће гледано у овом контексту – да у ствари не говоре они, него Стејт департмент кроз њих – рекао је Павић.

Једна је ствар да су гласачи можда против владајуће партије, навео је Павић, али је сигуран да огромна већина гласача опозиције није против опстанка Републике Српске, а то је управо оно на чему ради Ескобар.

Он је указао да је због тога важно за опстанак Српске да постоји јединство политичких странака о кључним питањима, а које је разбијено, јер први пут није прошло гласање везано за витални интерес Републике Српске.

– То јасно говори колики је преседан направљен. Значи да су челници опозицији у Републици Српској ставили себе, своју лојалност, своје интересе, своје везе са западним представницима изнад интереса Републике Српске и народа у Српској – навео је он.

Замјеник помоћника државног секретара САД за западни Балкан Габријел Ескобар рекао је јуче да је позвао лидере политичких странака у БиХ да не подрже политику Милорада Додика о српском јединству с циљем одбране Републике Српске.

– Лично сам обавио серију телефонских разговора са политичким лидерима у БиХ, а ускоро ћу и ићи у посјету том региону – рекао је Ескобар на саслушању у Комитету за спољне послове Представничког дома америчког Конгреса.

Ескобар се похвалио да је захваљујуц́и његовој молби упућеној одређеним политичким актерима у Републици пропала идеја Милорада Додика да јединственим наступом одбрани Републику Српску.

Остале Вијести