НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Подршка историјском јединству против Инцкове одлуке

31/07/2021

На иницијативу Императорског православног палестинског друштва – одјељење Република Српска, неколико српских невладиних организација из Бањалуке и Београда пружило је снажну подршку исказаном историјском јединству српских политичара у Српској када је ријеч о непримјењивању одлуке високог представника Валентина Инцка.

 

Подршка историјском јединству против Инцкове одлуке

Подршка историјском јединству против Инцкове одлуке

 

У саопштењу ИППД-а се наводи да су једногласно доношење закона о непримјењивању те одлуке и усвајање Закона о допуни Кривичног законика Српске, у којем су предвиђене казне све оне који изложе порузи, презиру или грубом омаловажавању симболе Српске, свједочанство искрене опредељености српских политичара да по сваку цијену бране интересе српског народа.

„Невладине патриотске организације подржавају напоре српских парламентарних странака на путу очувања националног интереса и институција Српске за које је од кључне важности било постизање јединства и усклађивање ставова. Такво јединство је неопходно како би се спречило етикетирање Српске да је геноцидна творевина, а њен народ да је онај који чини геноцид“, наводи се у саопштењу.

Истиче се да је јединство од историјске важности за будућност Републике Српске и Срба.

Руководилац ИППД Република Српска Миладин Митровић изјавио је да постигнуто јединство шаље охрабрујућу поруку цијелом српском народу, као и јасне сигнале међународној заједници да ће се против агресивног наметања самовоље високог представника борити у свом пуном капацитету.

„Јединство и саборност залог су опстанка нашега народа и очувања Српске“, поручује Митровић.

Саопштење још потписују организације – СНП Избор је наш – Бањалука, Удружење “Завет српскоруски” Београд, Руско сабрање у Србији Београд и Удружење за одбрану ћирилице “Добрица Ерић” Београд.

Народна скупштине Републике Српске јуче је на посебној сједници у Бањалуци по хитном поступку усвојила Закон о допуни Кривичног законика Републике Српске и Закон о непримјењивању одлуке високог представника.

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести