НОВОСТИ

Порука сутрашњег митинга је да су грађани изабрали власт

24/10/2022

Сутра ће бити послата јасна порука да су грађани Републике Српске изабрали власт и да је Милорад Додик нови предсједник Републике Српске, каже данас Денис Шулић. Потпредсједник Парламента Српске шаље поруку да владајућа коалиција митингом жели да покаже да су грађанима институције и Српска на првом мјесту. Јасно ће се чути шта људи мисле о прекрајању изборне воље већине и понашању опозиције.

 

Порука сутрашњег митинга

Порука сутрашњег митинга

 

“Ми сутра имамо митинг овдје у Бањалуци, митинг људи који желе да јасно кажу да је воља народа Републике Српске исказана 2. октобра, да је Милорад Додик побиједио са око 30.000 гласова предности, да је СНСД политичка организација која има већи број гласова него све странке опозиције заједно у збиру, а да је наш српски члан Предсједништва госпођа Цвијановић побиједила за преко 100.000 гласова”, поручује Денис Шулић, потпредсједник Народне скупштине Републике Српске.

Није новост да СДС и ПДП имају двоструке аршине. Тако је опозициони митинг борба за истину, а када на улицу излази владајућа коалиција то је, по њима, позив на сукоб. Ако опозиција организује долазак својих присталица на простесте то је легитимно, али ако долазак оних који бране изборну вољу грађана организује владајућа коалиција, то је присиљавање, став је СДС-овог Миладина Станића.

“Вјерујте, ја знам само неке детаље, да је дошло неких шест-седам аутобуса, а то полиција зна боље од мене које су заустављали и легитимисали. Зар није легитимно неког ко хоће да се укључи у аутобусе да то неко и организује. То је за мене легитимно”, рекао је Миладин Станић, шеф клуба посланика СДС-а у НСРС.

Сутрашњи митинг није борба за мандате већ за опстанак и сигурну будућност Републике Српске у тешким и злим временима, каже савјетник српског члана Предсједништва БиХ Драган Калинић.

“Наравно, ево прилике да нам се у толерантној атмосфери, без изазивања међусрпских сукоба, мржње и позивања на освету придруже и сви они грађани Српске који су коначно схватили какву су смртну спиралу за Републику Српску покренули западни странци и домаћи вазали”, рекао је Драган Калинић, савјетник српског члана Предсједништва БиХ.

Почетак митинга је у 18 часова, у парку Младен Стојановић у Бањалуци. Порука коју ће грађани, уз оне које су изабрали на слободним и демократским изборима послати, је да Република Српске неће дозволити да било ко мијења и прекраја изборну вољу грађана.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести