НОВОСТИ

Правосуђе БиХ спроводи харангу против генерала Савчића

09/08/2021

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић сматра да правосуђе БиХ спроводи отворену харангу против генерала Војске Републике Српске Миломира Савчића, те да институције Републике Српске морају стати у његову одбрану и заштиту.

 

 Вељко Лазић

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић

 

„Крајње је неприхватљиво да правосуђе БиХ спроводи хајку против честитих српских генерала, а, с друге стране, муслимански ратни команданти који су починили стравичне злочине против српског народа попут Насера Орића слободно ходају Сарајевом“, рекао је Лазић Срни.

Лазић је поручио да је за породице погинулих из Републике Српске неприхватљива најава о могућем притварању генерала Савчића на данашњем рочишту пред Судом БиХ у Сарајеву.

„Уколико Суд БиХ евентуално донесе такву одлуку, не искључујемо протесте породица погинулих пред правосудним институцијама БиХ“, закључио је Лазић.

У Суду БиХ за данас је заказано рочиште у предмету против предсједника Борачке организације Републике Српске Миломира Савчића на којем би требало да буде разматран приједлог Тужилаштва за одређивање притвора због његових иступа у јавности.

Адвокат Миодраг Стојановић, бранилац генерала Савчића, сматра апсолутно неоснованим приједлог Тужилаштва БиХ о одређивању притвора његовом брањенику.

Извор: Срна

Остале Вијести