НОВОСТИ

Представљање извјештаја о Сребреници сутра у Београду

23/08/2021

Седам чланова Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године одржаће сутра у Београду конференцију за новинаре.

 

Истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године

Истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године

 

На конференцији ће бити представљен Извјештај Независне комисије, која је на њему радила од 7. фебруара 2019. године, саопштено је из Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица.

Новинарима ће се обратити предсједник Комисије Гидеон Грајф, потпредсједник Јуки Оса, те чланови комисије Марија Ђурић, Стивен Мејер, Аденреле Шинаба, Валтер Маношек и Маркус Голдбах.

Чланови Независне комисије ће претходно, у просторијама Прес центра Удружења новинара Србије, о сазнањима и резултатима до којих су дошли разговарати са представницима академске заједнице и невладиних организација из Србије и Републике Српске.

Конференција за новинаре биће одржана у Прес центру Удружења новинара Србије, са почетком у 15.00 часова.

Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду 1992-1995. године закључила је да се у Сребреници није догодио ни појединачни злочин геноцида нити геноцид уопште.

 

Извор: Срна

Остале Вијести