НОВОСТИ

Раковић: Глас народа се мора чути након срамоте коју је Српској нанијела опозиција

23/10/2022

Историчар Александар Раковић изјавио је да се најављени народни митинг у Бањалуци, у уторак 25. октобра мора десити да би се поново чуо глас народа Републике Српске након нечувене срамоте коју је Српској у изборном процесу нанијела опозиција.

 

Александар Раковић

Александар Раковић

 

“Глас народа је глас Бога. Дакле, народ је гласао, изгласао је Милорада Додика за предсједника Републике Српске. То је оспорено и сада народ мора јавном манифестацијом да покаже какве су чињенице и какво је расположење”, рекао је Раковић.

Према његовим ријечима, тај митинг мора да буде величанствен и масован.

“Када се већ СНСД опредијелио да одржи тај митинг, он мора да буде величанствен са присуством десетина и десетина хиљада људи, чак, ако је могуће да се то приближи бројци од 50.000 и да буде подршка из свих дијелова Српске”, рекао је Раковић.

Он је навео да је и јавност Србије дала неподијељену подршку Додику и његовој чистој побједи.

“То је потпуно јасно и припадници било које опције у Србији, било да је ријеч о интелектуалној или политичкој елити, подржава предсједника Додика. Иако постоји неслагања око других тема, потпуно су се сагласили да је побједа Додика сасвим чиста и да нема потреба вршити насиље над Републиком Српском и понављати изборе”, рекао је Раковић.

Он каже да је оно што де дешава у Републици Српској невиђена срамота за опозицију и изразио наду да је Додиков противкандидат Јелена Тривић “само изманипулисана од Бранислава Бореновића, Мирка Шаровића и Игора Црнатка”.

“Надам се да је тако, јер ово служи само да би се дестабилизовала Република Српска, а Шаровић и Бореновић су, како је познато, напустили сједницу Народне скупштине Републике Српске, отишли у телевизијски студио и чекали да их похвали Бакир Изетбеговић”, рекао је Раковић.

Према његовим ријечима, они су крајње искомпромитовани, нанијели су велику срамоту и штету, довели у питање изборни процес у Републици Српској, па чак и јавно затражили да се пониште избори док они не побиједе или их неко инсталира.

“Надам се да је Јелена Тривић само изманипулисана и да не учествује у овом као они. Уколико је тако, онда би она требало да се што прије извини за све што је урађено и што је доведен у питање изборни процес у Републици Српској. То је најмање што можемо да очекујемо од ње, од ових других ништа не можемо да очекујемо – ни од Црнатка ни од Шаровића ни од Бореновића”, рекао је Раковић.

Он је навео да су Бореновић, Шаровић и Црнадак “уствари довели читав српски народ у једну врло тешку ситуацију и учествовали са неким западним међународним факторима у насиљу над Републиком Српском”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести