НОВОСТИ

Раковић: Српска се неће повлачити пред притисцима

26/10/2022

Велики народни скуп у Бањалуци показао да се Република Српска неће повлачити пред притисцима, без обзира да ли долазе из међународне заједнице или политичког Сарајева, оцијенио је историчар Александар Раковић.

 

 

Раковић је за Срну истакао да је синоћњи скуп “Отаџбина зове” на којем се окупило око 50.000 људи показао да је позиција предсједника СНСД-а и кандидата за предсједника Републике Српске Милорада Додика јача него што је била, јер је сигуран да су и грађани који су гласали за опозицију, након свих постизборних догађаја, свјесни да је ово што се дешава била велика клопка за Српску.

– Све ово што се догађа Додику дало је снагу и код њега изазвало револт и инат да истраје још жешће у тој борби против кршења суверенитета Републике Српске – рекао је Раковић.

Он је увјерен да Република Српска неће пристати на било какве уцјене које би ишле у правцу кршења њеног суверенитета.

Раковић сматра да Додик, упркос покушајима оспоравања његове побједе на изборима за предсједника Српске, није једина мета.

– Искључива мета је Република Српска, а преко ње и Додик. Он је овако угрожен, јер се персонификује као чувар и бедем Српске. Додик је синоним за Републику Српску. Он је мета да би мета били Српска и њен суверенитет – објашњава Раковић.

Он је истакао да му је драго што је Додик на синоћњем народном скупу рекао да ће Република Српска бити слободна и независна.

– На то бих само додао да Република Српска као слободна треба да уђе у заједничку државу са Србијом. То је мој став и увјерен сам да је једина будућност српског народа да живи заједно у једној држави – навео је Раковић.

Према његовим ријечима, најбољи начин да се Срби ријеше подјела је да Србија, Република Српска и Црна Гора живе у јединственој српској држави.

– Ми смо на одличном путу, јер смо вратили самопоуздање српском народу, а један од главних људи за то је био Милорад Додик. Њему се не може оспорити да је српском народу вратио самопоуздање – навео је Раковић.

У Бањалуци је синоћ одржан велики народни скуп “Отаџбина зове” са којег је поручено Централној изборној комисији БиХ да је народ Републике Српске изабрао свог предсједника Милорада Додика и да не покушавају да то промијене.

На скупу, који је организовао СНСД са коалиционим парнерима, прочитан је народни проглас у којем се поручују да Република Српска неће антидејтонску и антиуставну БиХ, нити БиХ која је само по вољи бошњачког народа

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести