НОВОСТИ

Република Српска кућа Србима са Косова и Метохије

27/05/2021

Срце и мисли Срба из Републике Српске увијек су уперени према сународницима, посебно оним на Косову и Метохији који су дискриминисани, не само од Албанаца, већ и међународне заједнице, нагласио је српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

 

предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик

 

Истакао је да је међународна заједница на Косову и Метохији скројила један оквир који није примјеран за Србе, њихов идентитет и слободу.

 

“Тако су покушавали и овђе у Републици Српској. Када су је морали признати по Дејтону, 25 година су Републику Српску покушавали направити празном љуштуром у којој она не би имала никакву снагу. Увијек су нам говорили да је Дрина граница, а за нас Србе овђе – она је кичма. Да би била кичма мора да има нешто што носи, а Дрина носи јединство Републике Српске и Србије”, рекао је Додик.

 

Указао је да ће та кичма ојачати и носити све оно што јесте окупљено око Срба, њиховог идентитета и слободе.

 

Он је рекао да је ће Република Српска увијек помоћи Србе на Косову и Метохији, које неки стално покушавају да отму од Србије.

 

“Неки моћници су рекли да они имају право на то, а онда нама у Републици Српској кажу да не смијемо да говоримо о томе и да кажемо да је БиХ наша домовина. Моја отаџбина су Република Српска и Србија и тако је за 99 одсто Срба који живе на овим просторима”, поручо је Додик.

 

Поручио је Србима са Косова и Метохије да је Република Српска и њихова кућа, гђе ће увијек бити дочекани на најбољи начин.

 

“Увијек ћемо бити ту да подијелимо искуства у борби, јер је наша борба слична. Та борба мора да буде дуготрајна и упорна и посвећена циљу”, каже Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести