НОВОСТИ

Симић: Покушаји стављања Станивуковића у исту раван са Додиком – увреда за већину грађана Српске

01/10/2021

Покушаји стављања Драшка Станивуковића у исту раван са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком на политичком плану је увреда за већину грађана Републике Српске, јер у Републици Српској има много паметнијих и образованијих људи од актуелног градоначелника Бањалуке, нагласио је савјетник српског члана Предсједништва БиХ Перо Симић.

 

Перо Симић

Перо Симић

 

Симић је нагласио да “млађани тајкун Драшко Станивуковић и његов тим не могу да поднесу да Милорад Додик ужива велику популарност што за њих никако није “прихватљиво”, одакле и спиновања и “афере” код Станивуковића увијек са прегријаним емоцијама и ниским страстима, које ничу преко ноћи”.

– Станивуковићев комуникацијски тим све вријеме се труди да на сваки начин покуша ставити њега у исту раван са Милорадом Додиком, и тако у јавности пласира тезу о неком наводном ривалству, што је смијешно и немогуће с обзиром да је Станивуковић, упркос моћним менторима ван граница Републике Српске, и даље више карикатурална него озбиљна појава на политичкој сцени у Републици Српској, тачније речено политичар у покушају – истакао је Симић за лист Данас у којем је претходно објављен текст под насловом “Мржња Станивуковића и Додика може се резати ножем”.

Онима који то покушавају, истакао је Симић, треба да прочитају тврдњу угледног књижевника Станка Церовића који је у београдском листу “Време” 2012. године написао: “Милорад Додик најдаровитији је политичар на подручју бивше Југославије и да би БиХ можда могла да се извуче када би Бошњаци имали неког сличног политичара”.

– Парафразирао бих тим поводом Густава Малера да је “традиција чување пламена а не обожавање пепела”. Свима је јасно да је Додик чувар пламена Републике Српске, а пепео и обожавање, претпостављате ко би се за то опредијелио. То све упркос напорима Станивуковића и његовог комуникацијског тима да са њега скину бреме, о коме се у јавности прича, да је наводно инкогнито близак ЛГБТ популацији због чега су у деманту тога о чему се прича били ангажовани недавно и готово сви београдски портали преносећи фотографије Станивуковића са Кијом Коцкар, побједницом ријалитија “Задруга” – нагласио је Симић.

Након тога, наводи Симић, његов комуникацијски тим на челу са Ђорђем Беламарићем радио је на подизању патриотског потенцијала код млађаног Станивуковића провоцирајући вербалне нападе на њега из Црне Горе и организујући му гостовања на њима блиским београдским телевизијама.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести