НОВОСТИ

Српска гарант опстанка Срба на овим просторима

02/08/2021

Република Српска је гарант опстанка српског народа на овим просторима, упркос свим прошлим и новим изазовима, међународним притисцима и уцјенама, изјавио је предсједник Владе Радован Вишковић.

 

Предсједник Владе Радован Вишковић

Предсједник Владе Радован Вишковић

 

„Не могу да разумијем људе или Бошњаке, како год желите, у федералном Сарајеву у вези са нелегалним именовањем новог високог представника у БиХ и о томе сам говорио и у Народној скупштини Републике Српске. Ово није никаква побједа ниједног народа у БиХ, јер ако имате високог представника у БиХ, онда имате протекторат, а то значи да немате суверенитет“, рекао је Вишковић новинарима на Сокоцу.

Он је истакао да чињеница да у 21. вијеку имате протектора, да имате некога ко може да вам доноси законе мимо домаћих институција, упућује на питање да ли су овој земљи потребни избори или су конститутивни народи Срби, Хрвати и Бошњаци неспособни да кроје своју судбину.

Вишковић сматра да то није тачно и да, ако се жели добро свим народима, онда треба заједно сјести за сто и договорити се о будућности и судбини БиХ.

„Неће нама никакав /Кристијан/ Шмит без обзира што долази из `велике` Њемачке боље креирати судбину него ми који овдје живимо, јер смо довољно и паметни и образовани и школовани, а на крају имамо довољно и политичке мудрости“, рекао је премијер Српске и додао да се грдно варају сви они у БиХ који излаз из проблема траже у туђим рјешењима.

Вишковић је рекао да на најављеном састанку са предсједником Србије очекује управо оно што је Александар Вучић и поручио – да Србија и Република Српска настављају да раде на заједничким пројектима, као и да треба јачати позицију Републике Српске.

„Опстанак српског народа на овим просторима зависи искључиво од опстанка Републике Српске и то нема цијену“, категоричан је Вишковић.

Он је нагласио да су сви који обављају одређене политичке позиције у Републици Српској спремни жртвовати и лични комодитет за опстанак Српске и српског народа и тако ће и радити.

„Република Српска је гарант опстанка српског народа и то мора бити јасно свима“, поновио је премијер Српске.

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести