НОВОСТИ

Српска се бори за усвајање буџета, али Тривићка опет прича о себи

26/10/2022

Јелена Тривић ни након великог синоћњег скупа гдје су грађани и поред избора поновили кога желе за предсједника, не одустаје од приче да је покрадена и да је она несуђени предсједник Републике Српске.

 

 

Тако ни на посебној сједници коју су иницирали представници скупштинске већине како се Република Српска не би увела у кризу и прешла на систем привременог финансирања, јер је то очигледан циљ опозиције, Тривићка умјесто расправе о буџету поново је покренула причу о изборима.

Након што је опоменута од потпредсједника Народне скупштине Републике Српске одлучила је да говори о буџету и теми сједнице, али је убрзо поново наставила своју причу о изборима, због чега је поново опоменута.

Послије открића сумњивих гласачких листића који су фалсификовани, аналитичари сматрају да ће ово бити главни адут којим би опозиција тражила од ЦИК-а да понови изборе. Уколико до тога и дође, од Републике Српске би се направио случај и она би прешла на систем привременог финансирања.

Како би избјегли ту могућност и обезбиједили сигуран буџет за грађане Српске без обзира на потезе опозиције, лидер СНСД-а Милорад Додик поручио је да ће скупштинска већина тражити посебну сједницу како би усвојили ребаланс буџета.

– Владајућа скупштинска већина има потенцијала да усвоји буџет и он ће бити усвојен, без обзира на опструкције опозиције како би показала слијед својих негативнх активности уперених према становништву. Они желе да се Српској деси што гора ситуација јер је то боље за њих и зато желе да доведу у неизвјесну позицију пензионере, инвалиде, борце и све друге и да онда да усмјере своје политичке активности према институцијама Српске за кризу коју су они проузроковали – рекао је Додик.

Нагласио је да је неприхватљиво да Република Српска пређе на систем привременог финансирања.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести