НОВОСТИ

Шпирић: Српски делегати досљедно поштују закључке Скупштине Српске |

Бореновић одговорио Тривићевој: Ништа не би постигла да није било мене и партије |

Тривић: Бореновић није смио на црту Додику |

Ковачевић: Република Српска није крпа којом може да се брише под |

Вишковић: Имовина прије 30 година уграђена у Устав Српске – Комшић и Бећировић немају ту шта да траже |

СВЕ ОТИШЛО У НЕПОВРАТ ЗБОГ ЈЕДНОГ ПРЕСРЕТНУТОГ ПИСМА… Да је Карађорђе прихватио ово, историја Србије би изгледала ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ! |

ТАЈНЕ ИЗ ЋЕЛИЈЕ 1.121 У КОЈОЈ ЈЕ БОРАВИО МИЛОШЕВИЋ! Био је свјетска ексклузива без премца, нудили су баснословне суме новца за његове фотографије! |

Удружење логораша: Пуна подршка институцијама Српске у заштити националног интереса Срба и очувања Српске |

Нешић: Неће проћи Бећировићев и Комшићев закон о имовини |

Егић: Успјели смо да испоштујемо све захтјеве борачке популације |

Српску бранити одлучно и достојанствено

10/06/2021

Српска мора бити достојанствена, одлучна и непоколебљива, истакао је Милорад Додик, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ, реагујући на иступ Свена Алкалаја на сједници Савјета безбједности.

 

Република Српска

Република Српска

 

„На нивоу БиХ у складу са Пословником Предсједништва не може да се износи политички став, па ни чланова Предсједништва, а поготово представника у дипломатско-конзуларним представништвима, ако то није усаглашено“, рекао је Додик.

 

Додик је подсјетио да је иступ Алкалаја био искључиво индивидуални чин.

„Алкалај извршава наредбе својих налогодаваца. То нису званични ставови БиХ, али су се чули на сједници Савјета безбједности. Поставља се питање шта урадити? Треба да наставимо са нашом политиком одлучног брањења Републике Српске, супростављање таквим тенденцијама. А они који то раде, најбоље раде против БиХ, и ту нема лијека. Ради се о онима који промовишу мржњу, причају једно раде друго, промовишу умјесто помирења политичке сукобе“, нагласио је Додик.

 

Додик је поручио да српски и хрватски народ имају готово идентичан поглед на БиХ.

 

„Имате проблем са Бошњацима који хоће далеко више од свега. Све што чине, чине да би заузели позиције за предстојеће изборе. Мислим да нису ни они проблем, колико њихови спонзори, Америка и ЕУ, који су спремни због једне изјаве представника српског или хрватског народа уводити санкције, а с друге стране кршење свих принципа, сматрају да треба тако“, закључио је Додик.

Видео: ЛИНК

 

Извор: РТРС

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести