НОВОСТИ

Сједница ПД ПС БиХ одржана без присуства посланика из Српске

20/09/2021

Сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ одржана је данас без присуства 13 посланика из Републике Српске.

 

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ

 

Као што су раније најавили српски посланици нису дошли на сједницу и тако су остали досљедни закључцима Народне скупштине Републике Српске о неучествовању у раду заједничких институција, док се закон о забрани негирања геноцида, који је наметнуо Валентин Инцко, не промјени или укине, а тако ће кажу бити и убудуће.

Иако је то била заједничка одлука сва три клуба српских странака у Дому, саопштена је одвојено након што је почела сједница којој су присуствовали федерални и једини посланик из Српске, Адил Османовић из СДА.

Због непостојања ентитетске већине гласова из Републике Српске, односно одсуства посланика странака из Републике Српске, Представнички дом није данас у првом кругу гласања усвојио ниједну разматрану тачку, па су све упућене на додатно усаглашавање Колегијуму овог дома.

На усаглашавање је упућен и Приједлог закона о буџету БиХ за ову годину, који је у другом читању, као и приједлог амандмана на буџет посланика Мирјане Лепић Маринковић, којим се, између осталог, предвиђа повећање буџетских издвајања за Граничну полицију и образовање Рома.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести