НОВОСТИ

Таминџија: Херцеговина ће великом подршком да захвали предсједнику Додику

30/09/2022

Херцеговци ће у недјељу, 2. октобра, на бирачким мјестима масовно дати подршку кандидату СНСД-а за предсједника Републике Српске Милораду Додику и његовом тиму и тако захвалити за све што чини за Херцеговину, у којој је покренут највећи инвестициони циклус у историји, изјавио је данас Срни кандидат СНСД-а за Народну скупштину Српске у Изборној јединици девет Илија Таминџија.

 

Илија Таминџија

Илија Таминџија

 

Таминџија је навео да је Херцеговина кроз све бивше системе била запостављана, а посљедњих неколико година доживјела је инвестициони процват уз подршку Владе Републике Српске и предсједника Милорада Додика.

“Херцеговина и Херцеговци никоме не желе да остану дужни, увијек желе да врате и да се захвале. Зато, 2. октобар је шанса да захвалимо предсједнику Додику на прави начин”, нагласио је Таминџија.

 

Он је истакао да је уз Додикову подршку започето више великих енергетских пројеката који требају донијети просперитет овом дијелу Републике Српске.

 

Према његовим ријечима, за пројекат “Горњи хоризонти” све је уговорено, при крају је реализација тунела нешто дужег од дванаест километара, а ових дана крећу и радови на брани Пошћење. Овај пројекат је покренуо реализацију низа других пројеката на које се чекало и у бившој држави.

“Влада Републике Српске дала је концесију за изградњу највећег соларног парка од 500 мегавата у Невесињу, затим `Електропривреда Републике Српске` градиће соларни парк Солар један, два и три на Зубачком платоу, а у току су и припремни радови за три вјетропарка у Херцеговини, као и енергетског пројекта `Бук Бијела`. То су највећи инфраструктурни пројекти у региону”, навео је Таминџија.

Он је истакао да је у Републици Српској инвестициони циклус у замаху, док друге земље размишљају о животним проблемима. “Можда звучи препотентно, али у енергетском сектору, лидер смо у региону. Код нас се тренутно гради 500 мегавата у обновљивим изворима енергије”, рекао је Таминџија.

Таминџија каже да стога вјерује да ће грађани да дају подршку за остварене људе, раднике, пројекте и дјела, јер онда могу бити сигурни да ће ти пројекти бити настављени, а да не вјерују онима који се самопромовишу, који политику схватају као забављање широких народних маса и праве само штету, пише топ портал.

“Политика није ријалити, већ озбиљан посао, а власт мора бити усмјерена у интересу грађана”, наводи Таминџија.

Остале Вијести