НОВОСТИ

Удружење пензионера: Подршка институцијама Српске; ЦИК да стави тачку на изборе

19/10/2022

Управни одбор Удружења пензионера Републике Српске након што је одржао сједницу на којој се расправљало о могућој рефлексији актуелних постизборних догађања на материјални положај пензионера поручују да Удружење даје пуну подршку органима и иституцијама Српске у настојањима за очување слободне, јединствене и јаке Републике.

 

 

Једногласно су усвојили закључке међу којима траже од ЦИК-а, да након поновног пребројавања на основу потврђених резултата прогласи побједнике Општих избора у Републици Српској и ФБиХ и стави тачку на исте.

– Да се по проглашењу коначних резултата у што краћем року конституише новоизабрани сазив Народне скупштине Републике Српске – истиче се у закључку.

Удружење пензионера позива новоизабраног Предсједника Републике Српске да одмах по полагању заклетве именује мандатара за састав Владе Републике Српске.

– Позивамо будућег мандатара и све одговорне органе и институције Републике да се нова Влада именује у што краћем року. Захтјевамо од новоизабране Владе да предложи будет за 2023. годину који ће Народна скупштина усвојити најкасније до краја године, како се не би ушло у привремено финансирање – наводи се у саопштењу.

Истичу да су апсолутно против привременог финансирања у наредној години.

– Јер се тиме пензије практично смањују у вријеме, када имамо раст инфлације, јер не би било редовног годишњег усклађивања, које би процентуално до сада требало бити највеће – наводи се у закључку.

Наглашавају да Удружење пензионера Републике Српске није политичко удружење и не бави се политиком, већ искључиво заштитом положаја и права њених чланова.

– Нећемо дозволити ником, да се игра са судбином и материјалним положајем највећег и најорганизованијег удружења у Републици Српској – додају из Удружења пензионера.

Осудили су неодговорно и незрело понашање судионика општих избора, чиме урушавају институције Републике Српске и директно угрожавају материјални положај 274.000 пензионера, корисника права, из пензијског система Републике Српске.

– Позивамо све чланове Удружења пензионера Републике Српске и све грађане Републике Српске на мир, јединство и толеранцију, да се окупе око њених институција, а све у циљу очувања и даљег јачања наше Републике Српске у миру и слободи – закључили су из Удружења пензионера.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести