НОВОСТИ

Уручена одликовања руским добровољцима

06/07/2021

Министри у Влади Републике Српске Душко Милуновић и Петар Ђокић, који бораве у званичној посјети Руској Федерацији, данас су у Представништву Српске у Москви свечано уручили одликовања – Медаља заслуга за народ погинулим руским добровољацима који су се одбрамбено-отаџбинском рату борили у редовима ВРС.

 

Душко Милуновић и Петар Ђокић у Русији

Душко Милуновић и Петар Ђокић у Русији

 

Одликовани су Алексеј Тамилин, Анатолиј Астапенков, Владимир Сафронов и Василиј Ганијевски.

Министри су, уз посебну захвалност за допринос у одбрани и очувању Републике Српске, одликовања уручили породицама погинулих руских добровољаца, саопштено је из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић одликовала је руске добровољце који су се током одбрамбено-отаџбинског рата борили за српски народ у редовима Војске Републике Српске.

Осим медаља, свечано су уручене и златне плакете и захвалнице које Одбор Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова додјељује за посебан допринос у његовању и јачању српско-руског пријатељства.

Златне планете су добили Андреј Јаковлевич Ерекаев, Александр Вјачеславович Мухарев, Виктор Владимирович Заплатин, Владимир Федерович Сидоров и Георгиј Николајевич Енгелхардт, научни сарадник на Институту за славистику Руске академије наука

Захвалнице су добили Игорј Михаилович Казаковскиј, Павле Петрович Петренко, Александр Александрович Кравченко, Евгениј Валеријевич Маљготин, Борис Јурјевич Земцов, Александр Семенович Филин, Сергеј Михаилович Пилипенко, Игорј Петрович Таборан и Петар Јосипович Боднар.

 

Извор: РТРС

Остале Вијести