НОВОСТИ

Утврђен оквирни програм обиљежавања 30 година Парламента Републике Срспке

24/05/2021

Одбор за обиљежавање 30 година постојања и рада Народне скупштине Републике Српске (1991-2021) утврдио је данас у Бањалуци оквирни програм обиљежавања, којим је предвиђена свечана сједница ове институције.

 

Народна скупштина Републике Српске

Народна скупштина Републике Српске

 

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић истакао је да предвиђено да се на свечаној сједници обрате предсједник Скупштине и гости.

 

“Планирана је и пригодна изложба и приказивање филма о Народној скупштини, као и специјални број билтена `Кворум Српске`. Предвиђено је да у организацији Академије наука и умјетности и универзитета у Бањалуци и у Источном Сарајеву буде одржан округли сто о 30 година рада највише законодавне институције”, рекао је новинарима Чубриловић након сједнице Одбора и напоменуо да ће обиљежавање зависити од епидемиолошких услова.

Он је подсјетио да ће сутра бити одржана посебна скупштинска сједница на којој би требало да буде разматран сет закона којима се уређује повећање плата и побољшање материјалног положаја свих радника у Српској.

Чубриловић је навео да би сет закона о повећању плата, уколико буде усвојен, требало да ступи на снагу 1. јуна.

Народна скупштина Републике Српске почела је са радом 24. октобра 1991. године под називом Скупштина српског народа БиХ. У то вријеме, административно сједиште Скупштине било је у Сарајеву, да би непосредно након избијања ратног сукоба било измјештено на Пале.

Извор: СРНА

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести