НОВОСТИ

У Брчком дочек дјеце са потешкоћама у развоју са Космета

20/06/2021

У порти Храма Успење Пресвете Богородице у Брчком данас ће бити дочекана група дјеце и младих са потешкоћама у развоју са Косова и Метохије у пратњи чланова Удружења родитеља “Подржи ме” из Косовске Митровице, који ће у наредних седам дана боравити у Републици Српској у оквиру пројекта бањалучког Одбора за помоћ Србима на Космету.

 

У порти Храма Успење Пресвете Богородице у Брчком

У порти Храма Успење Пресвете Богородице у Брчком

 

Госте са Космета дочекаће око 11.30 часова предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов, а потом ће брчанско Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета” и парохија Брчанска за њих организовати ручак.

 

Свих 50 гостију наставља даље пут за Приједор гдје ће до четвртка, 24. јуна, бити смјештени у хотел „Приједор” и биће посебни гости Одбора.

 

Одбору су за њихов долазак и боравак помогли Министарство омладине и спорта, Министарство трговине и туризма Републике Српске, као и град Приједор. Програмску подршку дала је јавна установа „Сунце” из Приједора, саопштено је из Одбора за помоћ Србима на Космету.

 

Гости са Космета бораве у Српској у оквиру пројекта „Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске”, а захваљујући хуманости Републике Српске, Одбор за њих завршава ове године Дневни центар „Подржи ме-9.јануар” у Косовској Митровици.

 

У оквиру овог пројекта, данас преко Вишеграда стижу дјеца из Велике Хоче, Ораховца и Лапљег Села који ће до недјеље, 27. јуна, бити гости града Требиња.

 

У етно-селу „Станишићи” код Бијељине јуче је дочекано око 400 дјеце са Космета и њихови наставници који ће у оквиру овог пројекта седам дана боравити у локалним заједницама широм Републике Српске.

 

Пројекат „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске” од 2012. године реализује Одбор за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести