НОВОСТИ

“У НСРС биће поништене све одлуке које се не односе на уставно право”

06/10/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће у Народној скупштини Републике Српске бити поништене све одлуке које донесе Уставни суд БиХ, а не односе се на уставно право, као што је одлука о шумама.

 

Милорад Додик (Фото: АТВ)

 

Коментаришући именовање у Уставни суд БиХ албанског судије Ледија Бианкуа, Додик је рекао да је то игнорисање чињенице да Срби овде уопште постоје као народ, знајући да је српско-албански конфликт већ 100 година на овим просторима и да је неповјерење енормно и код једних и код других.

– Слати нама овдје сада Албанца да на нам као објективно дијели неку правду, апсолутно је само за наивне будале које у то могу да повјерују. Ја сад када то кажем они ће рећи `Додик је шовиниста`. А они као нису, а шаљу Албанца да нам уређује односе, да буде на страни муслимана – рекао је Додик за АТВ.

Он је навео да има информације да је његов колега био муслиман, који је то излобирао у Европском суду правде.

Додик је рекао да ће за 10 година тај уставни суд све проблематизовати као што је до сада проблематизовао.

– Ми ћемо, без обзира што су они насиљем уписали да су одлуке обавезујуће, за оно што се тиче уставног права `ок`, а оно што сте ви о шумама и осталим стварима доносили одлуке, све ћемо поништити на Народној скупштини и рећи да не важи – истакао је Додик.

Предсједник Уставног суда БиХ Мато Тадић добио је обавјештење предсједника Европског суда за људска права Роберта Спана да је за новог међународног судију у Уставном суду БиХ именовао Леди Бианкуа из Албаније, објављено је јуче на интернет страници ове правосудне институције./

Остале Вијести