НОВОСТИ

У Српској за пет година основано 45 нових вртића

03/06/2021

У Републици Српској у посљедњих пет година основано је 45 нових предшколских установа у јавном и приватном сектору, чиме је повећан и проценат обухвата дјеце која их похађају.

 

Вртић

Вртић

 

Помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање Наташа Цвијановић рекла је да су у јавном сектору основане двије нове предшколске установе у Источном Новом Сарајеву и Рибнику, 22 установе у јавном сектору прошириле су капацитете, односно 17 је нових организационих јединица.

 

Она је додала да су изграђени, односно адаптирани објекти у којима досад нису биле предшколске установе и то у општинама Петрово, Хан Пијесак, Станари и Доњи Жабар.

Цвијановићева је рекла да је у приватном сектору, од 2016. године до данас, основано 30 нових предшколских установа и 10 нових организационих јединица.

Министарство је подржало иницијативе општина за изградњу нових простора предшколских установа, а Влада Републике Српске издвојила је 1.897.000 КМ, предсједник Републике Српске 4.197.967 КМ, а из донација Србије издвојен је износ од 5.608.982 КМ за изградњу нових или адаптацију постојећих објеката предшколских установа.

 

Извор: блпортал

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести