НОВОСТИ

„Хајка“ на Србе запослене у ОС БиХ

23/08/2021

На друштвеним мрежама почео је још један лов на Србе и то запослене у ОС БиХ. Администратор профила “Војна правда” из Зенице, дао је себи за право да ставља мету на чело и етикетира српске војнике објављујући њихове профиле. Све ово почело је послије наметнутог Инцковог закона, па је тако спроведена својеврсна “хајка” .

 

„Хајка“ на Србе запослене у ОС БиХ

„Хајка“ на Србе запослене у ОС БиХ

 

Безбједносна пријетња у БиХ, управо је тако окарактерисана оваква појава на друштвеним мрежама у Министарству одбране БиХ. Због тога ће бити спроведена опсежна истрага, тврди за АТВ замјеник министра Одбране Мирко Околић.

“Атак на један народ у БиХ, па било то и преко друштвених мрежа је свакако није оно што је потребно БиХ. Мислим да ће то надлежне институције открити о чему се ради и починиоца извести на саслушање, и видјети који су циљеви, али ја сам сигуран да овако нешто не може урадити са добрим мотивом”, рекао је Мирко Околић, замјеник министра Одбране БиХ.

Ко и са којим правом претура по приватним профилима и узима податке?  То питање је  јавности поставила  посланица у БХ Парламенту Сања Вулић. Сумња, каже, да паралелне обавјештајне структуре имају везе са тим, јер да је обрнут случај, до сад би реговала сва бошњачка удружења.

“Свим тим Бошњацима који позивају на одмазду Срба у 21. вијеку  да поручим, знајте да без Срба, у заједничким институцијама, и да без Републике Срспке нема ни заједничких институција, а самим тим нема ни БиХ. Немојте нас плашити и немојте Србе плашити, нећемо изаћи из заједничких институција, јер колико год ви имали право на заједничке институције, толико имамо и ми”, рекла је Сања Вулић, посланик СНСД-а у ПД ПС БиХ.

Да ће институције Републике Српске заштитити своје грађане и јуче је понови српски члан Предсједништва БиХ. Милорад Додик, са Мраковице, поручио је да Српска неће дозволити малтретирање и узнемиравање њених грађана.

“Сваком грађанину Републике Српске за кога сазнамо да је због тога узнемираван, биће заштићен. Могуће да ће они, иначе покварено што раде, негдје у лету, а да се не зна, нешто тако слично, али морају да знају да ће наша реакције бити веома, веома јаке”, рекао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ.

Ово није први пут да се етикетирају српски војници у ОС БиХ. Многи од њих били су изложени јавном линчу и то у федералним медијима , због честитке Дана Републике Српске – 9.јануара.

 

Извор: АТВ

Остале Вијести