НОВОСТИ

Цвијановић: Грађани Српске су моји кључни сарадници, а Шаровићеви људи из ФБиХ

22/08/2022

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је данас у Мркоњић Граду да су њени кључни сарадници грађани Српске, али да је не изненађује изјава лидера СДС-а Мирка Шаровића да су кључни сарадници те странке људи из Федерације БиХ (ФБиХ).

 

Жељка Цвијановић

 

“Грађани су наши политички, људски и сваки други сарадници. Не знам зашто би Мирко Шаровић црпио подршку или добру сарадњу из оних који се налазе у ФБиХ”, рекла је Цвијановићева новинарима.

Она је рекла да се представници Српске бирају на подручју Српске, да ту полажу рачуне својим грађанима и да су ту обавезни да раде свој дио посла, а да су у заједничким институцијама БиХ у обавези да не забораве гдје су изабрани.

“Да не заборавимо за кога радимо, на који начин треба да обезбиједимо тај баланс са осталима, а то мислим да кључ неког успјеха и заједничке државе може да буде само у сарадњи”, истакла је Цвијановићева.

Она је додала да је, нажалост, та сарадња до сада изостајала, те поновила да су функционерима из Српске партнери институције и грађани Српске пред којима су одговорни и због којих извршавају своје обавезе.

“Показујемо свој капацитет да повећавамо плате, пензије, да упркос великој кризи и бројним кризама кроз које смо пролазили у претходном периоду, а које нисмо ми изазвали, али смо успијевали да јачамо институције, да подижемо њихов капацитет да бисмо могли изаћи у сусрет потребама грађана”, нагласила је Цвијановићева.

Предсједник Српске изразила је задовољство што су то постигли и што може доћи у сваку општину у Српској и реализовати одређене приоритете важне за грађане.

Остале Вијести