НОВОСТИ

Цвијановић: Дупли аршини међународног фактора допринијели нереду и у БиХ и региону

10/10/2021

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да су од почетка рата, деведесетих година прошлог вијека, па све до данас на сцени дупли аршини међународног фактора који су допринијели да имамо неред и у БиХ и у појединим земљама региона.

 

Жељка Цвијановић, предсједница Српске

На питање Срне да прокоментарише изјаву премијера Албаније Едија Раме да је циљ његове политичке каријере да се “Албанија уједини са Косовом”, Цвијановић је упитала да ли је необично што такве изјаве пролазе без осуде страног фактора.

Предсједница Српске је нагласила да управо због тих дуплих аршина међународног фактора није ни чудно што странци ћуте и на овакве изјаве Раме.

– Кад је Ивица Дачић у неком хипотетичком смислу ставио у такав контекст Републику Српску и Србију, кренуле су осуде са свих страна, иако је и то била његова реакција на ову тезу о уједињењу Албаније и Косова – рекла је Цвијановић.

Она је подсјетила да су бошњачки сарајевски политичари одмах кренули са причом да то не може без рата.

– Наравно, људи се питају како то на једном мјесту може, а на другом не може. Онда ти исти странци, тобоже невино, питају како је могуће да не долази до помирења ни унутра тих земаља ни између њих – истакла је Цвијановић.

Што се тиче Косова и Метохије, предсједница Српске је поновила да Република Српска прати државну политику Србије и то је већ давно речено.

– Када је ријеч о односима у БиХ, они се могу уредити и поправити само ако се постигне унутрашње партнерство. До тога се може доћи само ако нико од три конститутивна народа другом не узурпира оно што му по дејтонском Уставу припада – поручила је предсједница Републике Српске

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести