НОВОСТИ

Цвијановић: Заједничка реализација великих пројеката

26/09/2022

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да Српска и Србија реализују велике инфраструктурне пројекте и да се подразумијевају братске, емотивне и сваке друге везе.

 

Жељка Цвијановић

Жељка Цвијановић

 

“Наравно да је важан и Споразум (о специјалним паралелним везама) који нас везује на посебан начин и даје правни основ и димензију за сарадњу Српске и Србије. Међутим, наша сарадња излази изван оквира правног споразума”, рекла је новинарима Цвијановић.

Она је истакла да је поносна што је у оквиру генерације садашњих политичара дала допринос сарадњи Републике Српске и Србије.

“У предсједнику Србије Александру Вучићу, премијеру Ани Брнабић и свим званичницима, министрима и директорима имамо добре сараднике. Сви они помогли су да сарадња буде садржајна”, додала је Цвијановић.

Она је подсјетила да Република Српска и Србија заједнички граде преосталу дионицу ауто-пута од Бањалуке до Београда.

“Наш ангажман се односи и на изградњу стратешких пројеката као што су у области енергетике “Бук бијела” и саобраћаја аеродром Требиње. У претходном периоду смо успоставили чврсту и јаку везу преко моста “Братољуб” гдје је Србија урадила велики посао и финансирала већи дио његове изградње”, каже Цвијановић.

Она је навела да је Република Српска опредијељена да сарађује са Србијом и да се постепено формира јединствен економски простор.

“Већ смо на добром путу и захвална сам Србији што наше грађане третира као своје држављане. У наредном периоду предстоји активност коју ће нашу интеграцију додатно ојачати”, рекла је Цвијановић.

Руководства Републике Српске и Србије потписала су у Бањалуци на данашњи дан 2006. године, на основу Дејтонског мировног споразума, Споразум о успостављању специјалних паралелних веза.

Споразум су потписали тадашњи предсједници Републике Српске и Србије Драган Чавић и Борис Тадић, те премијери Милорад Додик и Војислав Коштуница

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести