НОВОСТИ

Цвијановић: Контаминирана ЦИK-ПДП-СДС коалиција

13/10/2022

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас да је ПДП контаминирао Централну изборну комисију БиХ која је морала доносити незаконите и контаминиране наредбе утемељене на “шокантним медијским насловима” умјесто на закону и цињеницама.

 

Жељка Цвијановић, ФОТО: Срна

 

– Колико пута смо већ чули од двојца /Бранислав/ Бореновић – /Јелена/ Тривић да је изборни процес контаминиран? По свему виђеном, укључујући и преписку у вибер групи ПДП-а, коју је “прославила” Смиљана Бабић Моравац, јасно је да је контаминиран првенствено ПДП и да је та партија својом контаминацијом контаминирала и ЦИК, па је морао доносити незаконите и контаминиране наредбе утемељене на “шокантним медијским насловима” умјесто на закону и цињеницама – навела је Цвијановић на Инстаграму.

Она је нагласила да се “контаминација ЦИК-а види и по тобоже давању, а онда ускраћивању права телевизијама да адекватно прате пребројавање јер се томе успротивио ПДП – Игор Црнадак”.

– Нас не интересује какве ципеле имају бројачи и посматрачи, већ шта пише на гласачком листићу и да ли се то исправно биљежи или ЦИК прекраја изборну вољу народа – навела је Цвијановић.

Она је навела да је ријеч о новоизмишљеној, закону непознатој категорији “поновљеног контролног” пребројавања које ЦИК дочекује у хаосу којег је допунила синоћња посјета Кристијана Шмита просторијама ЦИК-а.

– У међувремену, о наводно недостајућим гласачким листићима у Добоју, прозборили су и ЦИК – /Суад/ Арнаутовић и ПДП – Бореновић, а одговорили им градоначелник /Борис/ Јеринић и предсједник ГИК-а Добој, јасно поручивши да лажу.. Лагало се и о спаљивању гласачких листића – испоставило се лажних – додала је она.

Цвијановић је рекла “да разлике унутар опозиције ипак постоје, зависно од тога да ли је ријеч о тоталној или дјелимичној контаминацији”.

– Док је ПДП у потпуности контаминиран утицајем својих страних ментора, код СДС-а се, рецимо, ради само о интерној контаминацији, гдје они раде једни против других, али је само мањи број појединаца контаминиран спољним факторима. Ту, примјера ради, Радовић дијели пред изборе упутство за гласање сугеришући бирачима да бирају само њега и Тривићеву, а заборавио на /Мирка/ Шаровића, а опет Шаровић и прије и послије избора прави комбинаторику да себе некако смјести у Савјет министара јер зна да не може стићи до Предсједништва БиХ. То је та контаминирана ЦИК – ПДП – СДС коалиција – навела је Цвијановић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести