НОВОСТИ

Цвијановић: Наступ ЦИК-а крајње непрофесионалан

14/10/2022

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је за АТВ да је наступ ЦИК-а крајње непрофесионалан и да је у читавом изборном процесу најнекредибилнија управо Централна изборна комисија.

 

 

“То је крајње непрофесионална прича и наступ на који они излазе у јавност. Прво су нам три дана објашњавали како је нешто незаконито, а онда након тога узели и урадили то незаконито зато што су били под притиском опозиције и странаца. Након тога предсједник комисије изађе и каже како недостаје бирачки материјал са 61. бирачког мјеста, а након тога колегиница Прутина изађе да то мало олабави па каже да је то ипак са 20, а можда су само погрешно спаковали. Они су неозбиљни људи”, каже Цвијановићева.

Она поручује да чланови ЦИК-а имају велики терет, а то су њихове политичке везе са својим политичким базама.

“Један члан који је био и кандидат ПДП-а нормално је да се и формално ишчланио када је постао члан ЦИК-а. Али је наставио да одржава те везе. Уздам се у то да су бирачки одбори на терену, дакле људи из Републике Српске, провели ствари како треба. Ми знамо да у редовима посматрача имамо све партије заступљене. Увијек се деси нека ситна ствар, техничка грешка, која не мијења у суштини оно што је резултат и кредибилитет изборног процеса”, каже Цвијановићева и поручује:

“Изборни процес је најозбиљнија ствар коју морате провести у својој земљи да би показали да сте демократско друштво и да поштујете оно што су стандарди демократског друштва”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести