НОВОСТИ

Цвијановић: Писанија Звиздића и Изетбеговића показује њихову немоћ и трагичну размаженост

26/10/2021

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да је писмо, које су упутили предсједавајући Представничког и Дома народа парламента БиХ Денис Звиздић и Бакир Изетбеговић на неколико стотина адреса у ЕУ и САД, уобичајени манир бошњачких политичара који су неспособни за заједнички живот и дијалог, па то настоје камуфлирати којекаквим писанијама на разне стране адресе.

 

Жељка Цвијановић

Жељка Цвијановић

 

Упитана да прокоментарише писмо у којем Звиздић и Изетбеговић траже да се хитно реагује поводом кризе у БиХ, коју су, како тврде, изазвале власти Републике Српске, Цвијановић је одговорила да тражити помоћ од других земаља или организација, а не причати у оквиру оне земље коју називаш својом је патетично.

– Уобичајено је и да бошњачки политичари својатају институције на нивоу БиХ и на те стране адресе упућују своје ставове, који нису заједнички и не припадају свима који учествују у раду тих институција. Осим тога, управо се бошњачки кадар понаша изван Уставом и законом прописаних процедура, а довољно је видјети шта раде министар иностраних послова или министар одбране у Савјету министара – указала је предсједница Републике Српске.

 

Она је нагласила да управо тај кадар урушава вјеру да су заједнички живот или договор у БиХ могући.

 

– Тако је и ово писаније Изетбеговића и Звиздића само став бошњачких политичара, али не и БиХ, као што није ни институција у којима сједе ако и та држава, а и те институције припадају свима, а то значи и Србима и Хрватима и Бошњацима – истакла је Цвијановић.

Ако припадају само Бошњацима, како то они упорно настоје да покажу, оцијенила је Цвијановић, онда су и Срби и Хрвати у праву кад подигну брану пред њиховим политичким циљевима за доминацијом.

– Проблеми у БиХ се једноставно могу ријешити, да то желе бошњачки политичари, али нам они упорно показују да не желе. Оптуживати стално друге са којима наводно заједно живиш и стално критиковати земље у окружењу показује немоћ, али и трагичну размаженост на коју су их научили управо странци и високи представници. Једини који угрожавају заједничку државу су они који не желе прихватити да је заједничка, а то су потписници овог писма и они који заједно с њима хорски нападају Републику Српску – закључила је предсједница Републике Српске.

Остале Вијести