НОВОСТИ

Цвијановић: Подршка иницијативама које промовишу Српску

26/08/2021

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је вечерас у Бањалуци да је обавеза републичких институција да подрже добре иницијативе, нарочито ако иза њих стоје млади људи са жељом да промовишу Српску и покажу да се у њој може живјети и радити.

 

Подршка иницијативама које промовишу Српску

Подршка иницијативама које промовишу Српску

 

Цвијановић је истакла да је један од таквих иницијатива и Фестивал домаћих производа који се данас одржава у Бањалуци, а чијем је отварању присуствовала.

– Задовољство ми је што имам прилику да присуствујем овом догађају, који је иницијатива младих, у жељи да промовишу производе Републике Српске и са тим циљем су направили сјајну сарадњу са домаћим произвођачима, који су препознали овај фестивал гдје треба да долазе редовно као излагачи – рекла је Цвијановић новинарима.

Она је навела да чињеница да је Фестивал окупио више од 70 излагача, те да сваке године расте и број домаћих производа који су изложени, говори да је ово успјешан пројекат и да је препознатљиво мјесто за промоцију.

– Фестивал од почетка има подршку институција Републике Српске јер желимо да младима омогућимо да заједно са нашим привредницима покажу да желе да дају свој допринос промоцији Републике српске – рекла је Цвијановић.

Она је изразила задовољство јер је имала прилику да као предсједница Републике подржи ову, али и друге добре иницијативе широм Српске.

– Поготово ако иза њих стоје млади људи и иноватори који желе да покажу да се у Српској може живјети, радити и производити, али, исто тако, да се може успоставити веза са институцијама, како би оно што раде било препознато, валоризовано и да коначно наша Република иде напријед – рекла је Цвијановић.

Фестивал домаћих производа, који Удружење младих економиста организује у оквиру пројекта “Купуј домаће – улажи у Српску”, окупио је излагаче из области хране, пића, зачинског биља, обуће, текстила и услужних дјелатности.

Фестивалу је присуствовао и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министри у Влади Српске, те бројни гости из културног и друштвеног живота.

Остале Вијести