НОВОСТИ

Цвијановић: СНСД досљедношћу и снагом сачувао подршку грађана

21/10/2022

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да је ова партија досљедношћу и снагом сачувала подршку грађана у изазовним временима, те да никакво пребројавање гласова не може угрозити повјерење које је на изборима указано кандидату СНСД-а за предсједника Републике Српске Милораду Додику.

 

Жељка Цвијановић.

Жељка Цвијановић.

 

– Нашом снагом рјешавамо питања која су важна за живот наших грађана. У озбиљним, опасним и турбулентним временима људи се и окрећу према онима који имају ту снагу. Осим патриотске димензије коју СНСД показује и ова димензија је важна – рекла је Цвијановићева и додала да се људи опредјељују за онога ко им улива повјерење.

Она је навела да њена побједа за српског члана Предсједништва БиХ од скоро 102.500 гласова предности над СДС-овим кандидатом Мирком Шаровићем показује јасну вољу народа.

– Људи су се опредијелили, не обраћам пажњу да ли ће неко честитати или неће. Чињеница је да је Шаровић у изборној ноћи схватио да је поражен – рекла је Цвијановићева и додала да не придаје пажњу ни томе што неки покушавају проблематизовати изборе, те да треба испоштовати све што је закон наложио.

Она је нагласила да у СНСД-у нико никада није оспоравао било какву контролу и пребројавање гласова какво је актуелно сада.

– Никоме није оспоравана могућност да подноси пријаве тужилаштву и да тражи да се испоштују закони – навела је Цвијановићева и додала да треба процесуирати свакога за кога се докаже да је за нешто крив.

 

Она је поручила да треба радити на интегритету изборног процеса, те да су ови општи избори намјерно проблематизовани.

 

– То видимо и кроз ово незаконито, измишљено пребројавање које је одлучила да ради Централна изборна комисија БиХ – рекла је Цвијановићева за БХТ.

Она је рекла да је јасно да поновно пребројавање не показује никаква одступања која би угрозила резултат који је постигао кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик, те додала да треба законски испитати да ли је било одређених неправилности и основа за кривично гоњење.

– То су двије одвојене ствари. Једна је да ако имате сазнања да је неко манипулисао или урадио нешто што је недозвољено, онда он треба да одговара пред законом. Сасвим је друга ствар да ли имате угроженост изборних резултата до те мјере да је угрожен нечијом манипулацијом или недозвољеним радњама – појаснила је она.

Говорећи о ребалансу и припреми буџета Републике Српске за наредну годину, Цвијановићева је нагласила да је посебно радује чињеница да се већ ради на ребалансу буџета за ову и припреми буџета за наредну годину.

– Радимо предано на томе да бисмо заштитили буџет и у наредној години отворили простор за неке додатне интервенције. У случају једне намјерно испродуковане кризе, каква је сада ова постизборна, морамо водити рачуна о нашим институцијама. Очито је да опозиција има намјеру да се одуговлачи процес имплементације изборних резултата и очито је да је ЦИК сарадник политичким намјерама опозиције – нагласила је Цвијановићева.

 

Она је појаснила да се предано ради на буџету за наредну годину како би он био усвојен и да би грађани осјећали сигурност, те поручила да манипулаторска прича око изборних резултата неће утицати на њихова примања.

 

Цвијановићева, која је према до сада пребројаним гласовима са општих избора, изабрана за српског члана Предсједништва БиХ, рекла је да ће рад Предсједништва БиХ зависити од способности чланова да се придржавају Устава БиХ и да се води рачуна о интересу грађана који су их и изабрали.

– Сигурна сам да су наше политике веома различите. Ниједан од три нова члана није непознаница грађанима. Грађани одлично знају шта је политика коју промовише Жељка Цвијановић и шта је политика коју промовишу друга два члана која су изабрана на територији Федерације БиХ. Колико ћемо ми као колектив то успјети, то остаје да се види – поручила је Цвијановићева.

Цвијановићева је рекла да је она увијек отворена за разговор и изналажење рјешења која су у оквиру уставних надлежности, те да постоје супротни ставови о неким питањима попут спољнополитичких послова и да је то сигурно разлика која ће бити видљива.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести