НОВОСТИ

Цвијановић: Српска није препрека реформи изборног законодавства

04/11/2021

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић данас је у Вашингтону током састанка са сенатором Роџером Викером истакла да Српска није препрека реформи изборног законодавства, те указала на неопходност постизања договора између партнера у Федерацији БиХ.

 

Жељка Цвијановић

 Жељка Цвијановић

 

Цвијановићева је са Викером, који је и потпредсједник Парламентарне скупштине ОЕБС-а, разговарала и о политичкој и безбједносној ситуацији у БиХ и региону, при чему је истакнута успјешна сарадња надлежних институција Српске са САД на плану борбе против тероризма и екстремизма.

На састанку је било ријечи о спровођењу неопходних реформских процеса у БиХ, са посебним акцентом на реформу изборног законодавства, с циљем обезбјеђивања легитимног представљања свих конститутивних народа, саопштено је из Кабинета предсједника Републике Српске.

У саопштењу се наводи да се предсједник Српске претходно састала са директорком за Балкан и Средњу Европу у Савјету за националну безбједност при Бијелој кући Робин Брукс.

Током састанка, Цвијановићева је изразила забринутост због подизања тензија и учесталих пријетњи сукобом које долазе од политичких актера из Сарајева, истакавши да су институције Српске у потпуности опредијељене ка очувању мира и стабилности, политичком дијалогу, те досљедном поштовању Дејтонског споразума и постојећих уставних рјешења.

Цвијановићева ће се данас састати и са амерички изасланик за реформу изборног законодавства Метјуом Палмером и специјалним изаслаником предсједника САД Џозефа Бајдена за западни Балкан Габријелом Ескобаром.

Остале Вијести