НОВОСТИ

Цвијановић: У Српској на дневном реду нису сукоби

18/10/2021

Грађани Републике Српске не треба да страхују од било каквих сукоба у БиХ због најављених враћања надлежности Републици Српској, јер никоме на дневном реду у Српској није било какав сукоб, рекла је данас предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

 

Жељка Цвијановић

 

– Ми смо рекли да смо легалисти, нисмо никакви побуњеници, нисмо никакви револуционари. Желимо да будемо досљедни у поштовању Устава, да се Републици Српској врате оне надлежности које јој припадају по Уставу – рекла је Цвијановић новинарима у Бањалуци.

Она је истакла да је на основу анализа утврђено да је читав низ година Република Српска губила снагу и потенцијал јер су јој насилно одузимане одређене надлежности.

– Вјерујем да би БиХ била далеко боље и успјешније друштво и да би данас сигурно била развијенија и са пуно бољим унутрашњим разумијевањем да смо могли да живимо тај Дејтонски живот и да је Дејтонски споразум испоштован у потпуности. Да смо сјели и сами се договарали на који начин модификовати одређене ствари – рекла је предсједница Републике Српске.

Цвијановић каже да се све десило у контра процесу, те да је дошло до насилног мијењања Дејтонског споразума, одузимања надлежности од Републике Српске и наметања воље једних над другима.

– Према томе овде није никаква прича о сукобу, никаква прича о било каквом рату, било каквим провокацијама. Ми смо људи које своје проблеме и планове рјешавамо искључиво у Парламенту кроз демократске процедуре и демократским средствима. Ми нисмо они који пријете хаубицама и говоре о размјештању неких снага, то раде неки други и на њих треба бити усмјерена пажња – нагласила је Цвијановић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести