НОВОСТИ

“ЦИК одлуком убрзао пут Српске ка независности”

10/10/2022

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик сматра да Централна изборна комисија (ЦИК) није смјела да прогласи прелиминарне резултате, те да би одлука да се поново броје гласови за предсједника и потпредсједника Српске могла значити да Српска веома брзо прогласи независност.

 

Милорад Додик

Милорад Додик

 

Додик је навео да од суботе до јутрос нико није био у ЦИК-у, те да су вреће са гласовима биле као на аутобуској станици и да нема разлога да им више вјерује.

“Али, покушаћемо да направимо још један потез и тужимо их Суду БиХ, како то закон налаже, за њихову одлуку. Једнако тако ћемо и сваког њиховог члана тужити за кршење и злоупотребу права и закона”, рекао је Додик.

 

Он је истакао да је ријеч о очитом кршењу закона, те да за то треба неко и да одговара.

 

Додик је навео да је синоћ добио информацију да опозиција након митинга иде у Сарајево да тамо покуша са новцем да утиче на чланове ЦИК-а.

“Сматрао сам да је то немогуће, али то је БиХ – никаква земља о којој не вриједи говорити нити трошити енергију”, рекао је Додик, који је на општим изборима био кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске.

Он је напоменуо да није у контакту ни са једним чланом ЦИК-а, али да је госпођа која ради у ЦИК-у виђена јуче на Требевићу са лидером СДС-а Мирком Шаровићем.

“И ПДП има свог члана у ЦИК-у, који се дистанцирао од те партије, али очигледно да су пријетње уродиле плодом. Један члан те комисије рекао је да је то незаконита одлука. Ако неко мисли да ово иде у корист БиХ, грдно се вара”, рекао је Додик.

Говорећи о тврдњама опозиције да је народна воља покрадена, Додик је рекао да они ово виде као неку малу побједу, али да ће се тек видјети резултати, те упитао како је могуће да је све уредно на остала три нивоа, а једино није у реду у избору за предсједника Републике Српске.

 

Додик је навео да би ова одлука ЦИК-а могла значити да Република Српска врло брзо прогласи своју независност.

 

“Да ли је то стабилизација или дестабилизација, тек ће се видјети. Али, на овим изборима народ је побиједио и Република Српска ће остати мирна и стабилна, зна се ко је побједник избора, али ми је у једну руку и драго што су оваквом одлуком убрзали наш пут ка независности”, рекао је Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести