НОВОСТИ

Чубриловић: Парламент наставља правни и политички континуитет српског народа

25/10/2021

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да ова институција наставља правни и политички контитнуитет српског народа у БиХ.

 

Недељко Чубриловић

“Српски посланици из тадашње Скупштине БиХ у тим околностима су одлучили да формирају Скупштину српског народа како би обезбиједили његов опстанак”, рекао је Чубриловић.

Он је додао да је формирање Скупштине српског народа био одговор на политику руководства муслимана и Хрвата.

Чубриловић је навео да у датим околностима није било могућности да буде одбрањено право српског народа у БиХ као и његова конститутивност и равноправност.

“Зато је формирана Скупштина српског народа као легитимног представника и политичке воље овог народа у БиХ. То је пресудан фактор у његовом опстанку, односно фозочкој егзистенцији на овим просторима”, рекао је Чубриловић у обраћању на свечаној академији поводом 30 година постојања и рада Народне скупштине.

Он је оцијенио да су посланици прије 30 године доносили историјски важне одлуке за српски народ у БиХ.

Чубриловић каже да кључна улога Народне скупштине у развоју и јачању Републике Српске.

“Вјерујем да ћемо јединством посланика рјешавати постојеће проблеме како би очували слободу српског народа и Републике Српске. Морамо уз ово његовати културу сјећања на оне који су учествовали у формирању Републике Српске и дали животе за њену одбрану”, истакао је предсједник парламента.

Он је честитао 30 година од формирања Републике Српске.

Остале Вијести