НОВОСТИ

Шеранић: Отварање Банке хуманог млијека захваљујући солидарности и јединству

26/09/2022

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је данас у Бањалуци да је отварање Банке хуманог млијека значајно и да је показало да солидарност и јединство у здравственом систему могу да одговоре на најтеже препреке.

 

БАЊАЛУКА, 26. СЕПТЕМБРА /СРНА/ – Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић , министар здравља и социјалне заштите Српске Ален Шеранић и директор УКЦ-а Владо Ђајић озваничили завршетак пројекта адаптације и опремања простора Банке хуманог млијека и поликлиничког дијела Клинике за дјечије болести УКЦ-а.

 

“Ово је значајно за пацијенте у Републици Српској који се лијече у клиникама”, рекао је Шеранић новинарима.

Он је захвалио предсједнику Српске Жељки Цвијановић за подршку активностима које се односе на оно што је најбитније за здравство, а то су дјеца.

“Министарство здравља и социјалне заштите Српске је ту да заједно са Владом Српске подржи све важне и добре пројекте који су од интереса за све нас, како за грађане, тако и за нас здравстене раднике”, истакао је Шеранић.

У Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српске у Бањалуци данас је озваничен завршетак пројекта адаптације и опремања простора Банке хуманог млијека и поликлиничког дијела Клинике за дјечије болести УКЦ-а у коју је уложено 1.496.108 КМ, чиме је званично данас и отворена Банка хуманог млијека.

Циљ оснивања Банке хуманог млијека јесте да се пријевремено рођеној и тешко болесној дјеци, којој није доступно мајчино млијеко, осигура донирано хумано мајчино млијеко.

Средства за оснивање прве Банке хуманог млијека у Српској прикупљена су у оквиру хуманитарне кампање “С љубављу храбрим срцима” коју је покренула предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, а на иницијативу Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце “Мрвице”.

Остале Вијести