НОВОСТИ

Штаб МУП-а Српске “ИЗБОРИ 2022”: Стање безбједности у Српској је добро

28/09/2022

Штаб безбједносне акције “ИЗБОРИ 2022” процјењује и константно прати безбједносну ситуацију на територији Републике Српске и окружења, те у складу са тим планира активности, остварује контакте и сарадњу са другим субјектима који су значајни за спровођење Општих избора расписаних за 02. октобар 2022. године, саопштено је из МУП-а Српске.

 

 

Директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић који руководи Штабом МУП-а Српске “ИЗБОРИ 2022” одржао је данас састанак са члановима Штаба и начелницима свих десет полицијских управа у Српској, те наложио спровођење свих потребних мјера и радњи из оквира надлежности МУП-а у циљу несметаног и безбједног одвијања свих активности у вези са предстојећим Општим изборима.

На састанку је констатовано да је у Српској повољан безбједносни амбијент, те да је у досадашњем предизборном периоду на подручју Републике Српске евидентирано укупно 25 инцидената, од чега се њих 17 односи на оштећење предизборних плаката, наводи се у саопштењу.

Такође, МУП Српске ангажоваће своје максималне капацитете како би свих 1.415 локација за гласање на подручју Српске било обезбјеђено у складу са актуелним законским и подзаконским прописима.

Из МУП-а Српске, поводом одржавања “Општих избора 2022”, локације за издавање личних докумената Министарства унутрашњих послова Српске (реферати за личне карте, пребивалишта, боравишта, ЈМБ и аквизиција) радиће у суботу, 01. октобра и недјељу 2. октобра 2022. године у периоду од 07.00 до 19.00 часова, наводи се у саопштењу.

У циљу предузимања мјера и радњи за безбједно одржавање “Општих избора 2022”, министар унутрашњих послова Републике Српске издао је наредбу о забрани превоза експлозивних материја и забрани саобраћаја за теретна моторна возила преко 3,5 тона укупне масе у друмском саобраћају на подручју Српске од 02.10.2022. године у 00.00 часова до 03.10.2022. године до 06.00 часова.

Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице за наведени период неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

Остале Вијести