НОВОСТИ

Шулић: Додик предсједник Српске, опозиција хтјела да изазове кризу

26/10/2022

Контролним бројањем гласова у Главном центру за бројање у Сарајеву показано је да је Милорад Додик изабран за предсједника Републике Српске, јер су одступања у броју незнатна и мања су од 0,7 одсто, изјавио је данас у Бањалуци члан Извршног комитета СНСД-а Денис Шулић.

 

 

“Ово су утврдили и чланови бирчаких одбора у Републици Српској. Опозиција је потврдила да више вјерује бројачима у Сарајеву, него својим посматрачима у бирачким одборима који су потписали записнике”, рекао је Шулић новинарима у Народној скупштини Републике Српске.

Он је оцијенио да је синоћњи народни скуп у Бањалуци показао да је СНСД-у битно јединство Републике Српске, као и сваки грађанин.

“То је био најмасовнији скуп у организацији СНСД-а, коалиционих партнера и грађана. Циљ је био да пошаљемо јасну поруку Централној изборној комисији (ЦИК) БиХ да је народ у Српској дао повјерење Додику, Жељки Цвијановић и СНСД-у”, рекао је Шулић.

Он је истакао да опозицији нису спорни резултати избора за Народну скупштину Републике Српске, парламент БиХ и српског члана Предсједништва БиХ, али су им спорни за предсједника Српске.

“Разлика за предсједника Републике Српске је већа од 25.000 гласова за Додика. Опозиција је хтјела да изазове проблеме, кризу и да Српска остане без буџета за наредну годину, што неће бити”, рекао је Шулић који је потпредсједник Народне скупштине Српске.

Према његовим ријечима, ЦИК БиХ је контролним бројањем прекршио Изборни закон БиХ и СНСД ће и даље тражити да ова комисија буде независна.

“Општинске изборне комисије у Братунцу и Шековићима су из странака опозиције. Сви који су починили грешке треба да одговарају кривично. Подржавамо свакога ко жели да бирачки сипскови буду уређени, а када је ријеч о скенерима у БиХ се мора имати више од 6.500 скенера, али се поставља питање гдје ће их складиштити и шта ако се покваре, те како ћемо обучити бирачке одборе да раде квалитетно”, каже Шулић и наводи да је циљ СНСД- да резултати избора буду што прије објављени зато што се тиме смањује могућност опозиције да манипулише.

Замјеник предсједника СДС-а Милан Радовић рекао је новинарима да опозиција не одустаје од утврђивања, како тврди, изборне преваре за предсједика Републике Српске, процјењујући да ће ЦИК поновити изборе за тај ниво власти на бирачким мјестима гдје су утврђене неправилности.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести