НОВОСТИ

Џаферовић потеже причу због које је почео рат

01/09/2021

Удружење ветерана „Гарда Пантери” саопштило је да чврсто стоји иза политике коју српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик води према званичном Сарајеву, као и иза српског јединства свих политичких странака у Републици Српској.

 

Удружење ветерана „Гарда Пантери"

Удружење ветерана „Гарда Пантери”

 

Удружење је најоштрије осудило позив бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића Кристијану Шмиту, којег Република Српска не признаје за високог представника, да смијени Додика.

„Сматрамо да је Додик изабран вољом српског народа у БиХ и да само грађани Републике Српске могу да одлучују о томе ко ће их представљати на нивоу заједничких институцију у БиХ”, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да Џаферовић поново потеже ону причу због које је започео рат у БиХ, а то је мајоризација српског народа и покушај проналажења послушника међу Србима који би били марионете у рукама бошњачке политике, као што је то /члан Предсједништва БиХ/ Жељко Комшић.

„Ми, као удружење, чврсто стојимо иза политике коју српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик води према званичном Сарајеву, такође, чврсто стојимо иза српског јединства свих политичких странака позиције и опозиције које су постигле јединство у Српској. Сматрамо да само српска слога позиције и опозиције у овом моменту може одбранити Републику Српску”, истакли су из Удружења ветерана “Гарда Пантери”.

Из Удружења додају да је Република Српска светиња за коју је животе дало око 30.000 српских бораца и да очекују од свих политичких фактора у Српској “да се у овом тешком времену за Републику Српску понашају одговорно када је у питању новонастала ситуација и атаци на Републику”.

Џаферовић је рекао јуче да очекује да међународна заједница, односно Кристијан Шмит, којег Република Српска не признаје за високог представника, помогне да “профункционише БиХ, укључујући и смјену српског члана Предсједништва Милорада Додика”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести