НОВОСТИ

Аџић пред народни митинг у Градишци: Вријеме је да кажемо “не” нападима на Српску

02/11/2023

Народни митинг под називом “Бранимо Српску” биће одржан данас у Градишци, с циљем одбране институција и саме Републике Српске од насртаја да је развласте, рекао је за Радио Републике Српске, градоначелник, Зоран Аџић.

– Позивамо грађане града Градишка, али и из осталих сусједних локалних заједница, да се окупимо данас на великом народном скупу подршке институцијама Републике Српске и њеног предсједника, Милорада Додика. Дошло је вријеме да кажемо не нападима и преносима овлашћења са Републике Српске и угрожавању њене позиције – истакао је Аџић.

 

Аџић наглашава да је наша жеља да сачувамо Републику Српску, њене институције, као и позицију предсједника Српске.

 

– То је оно што чини сигурност нашег опстанка на овим просторима. Не можемо више да трпимо атак на Републику Српску и вријеме је да достојанствено, енергично и храбро кажемо да је доста – нагласио је Аџић.

 

Митинг ће бити одржан у спортској дворани “Арена” од 17.30 часова, а требало би да му присуствују највиши званичници Републике Српске, српски представници у заједничким институцијама БиХ.

 

Народни скуп “Бранимо Српску” био је синоћ у Приједору, а до сада су митинзи одржани 23. октобра у Требињу, 25. октобра у Зворнику, а дан касније у Добоју.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести