НОВОСТИ

Амбасада Русије у БиХ: Злонамјерно мијешање Запада кључни фактор за компликације у БиХ

01/03/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и шеф руске дипломатије Сергеј Лавров констатовали су данас у Анталији да је злонамјерно и незаконито мијешање Запада кључни фактор за компликацију политичке ситуације у БиХ, саопштила је Амбасада Руске Федерације.

 

 

У саопштењу се додаје, да је злонамјерно и незаконито мијешање у унутрашње ствари суверене БиХ од Запада, који води неоколонијални курс подривања дејтонских темеља и задирања у уставна права њених државотворних народа, идентификовано као кључни фактор за компликацију политичке ситуације.

– На маргинама Дипломатског форума у Анталији Додик и Лавров размијенили мишљења о реализацији договора постигнутих између руског предсједника Владимира Путина и предсједника Српске у Казању 21. фебруара. Спроведена је суштинска размјена мишљења Додика и Лаврова, те су у контексту улоге Русије као државе гаранта Дејтонског споразума садржајно разговарали о ситуацији у БиХ – додаје се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је потврђена принципијелна руска подршка Мировном споразуму, као јединој основи за обезбјеђење стабилности, безбједности и развоја у земљи и региону у цјелини

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести