НОВОСТИ

“Америка неће стати са притисцима, али то само јача одлучност Срба да се бране”

22/10/2023

Чини се да су Американци претпостављали да ће директни атак на дјецу предсједника Републике Српске унијети немир, али очито не рачунају на менталитет Срба да подржавају жртве неправде, баш као у случају породице Додик, поручила је делегат у Дому народа ПС БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ.

 

 

Говорећи о америчким санкцијама Додиковој дјеци, Бурсаћева је рекла да је било очекивано да Америка неће стати са притисцима, али да то само јача одлучност српског народа да се брани и одбрани.

– Било је очекивано да САД неће стати са притисцима и да ће ударце слати са свих страна како би створили пукотину у редовима оних који бране Републику Српску, њене надлежности и уставну позицију, првенство ред око Милорада Додика јер га очито сматрају кључном препреком остваривања сопствених циљева у овој земљи – изјавила је Бурсаћева.

Према њеним ријечима, чини се да су претпостављали да ће потез директног атака на дјецу унијети немир и колебљивост, али очито да не рачунају на менталитет српског народа који се управо окупља и даје снажну подршку онима које доживљавају као жртве неправде, баш као у актуелном случају породице Додик.

– Међутим, желим да скренем пажњу на образложење одлуке, препуно излизаних конструкција и лажи о изборним процесу којим се служи како дио опозиције у Републици Српској, тако и “политичко Сарајево”, што потврђује њихову снажну повезаност и исти извор оваквих квазиинформација – Амбасаду САД у Сарајеву, што је већ свима у Републици Српској јасно као дан – истакла је Бурсаћева за Срну.

Она је поручила да су њихове намјере више него јасне, али да овакви потези дефинитивно јачају одлучност српског народа да се брани и одбрани.

САД су у петак, 20. октобра, увеле санкције сину и кћерки предсједника Републике Српске, Игору и Горици Додик, саопштило је америчко Министарство финансија. У саопштењу је наведено да су уведене санкције и компанијама које су повезане са дјецом предсједника Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести