НОВОСТИ

Амиџић и Мали поручили да је ЕКСПО велика прилика за компаније Српске и БиХ

05/10/2023

Предстојећи ЕКСПО који ће бити одржан у Србији 2027. године је велика прилика за читав регион и огромна шанса и за компаније из БиХ и Републике Српске да граде и учествују у том великом инфраструктурном пројекту, сагласили су се министар финансија и трезора у Савјету министара БиХ Срђан Амиџић и министар финансија Србије Синиша Мали. Разговарано је и о позитивним праксама када је ријеч о ослобађању од ПДВ-а прве некретнине и додатним пореским олакшицама.

 

 

– Изузетно сам срећан што ће 2027. Србија бити домаћин Експоа, да је побиједила у једној конуренцији са Америком, Аргентином, Шпанијом, и то доживљавамо као лични успјех и наравно унутар тога ћемо покушати да нађемо неку позицију Републике Српске, наравно и све остале земље у региону – то за њих представља прилику – нагласио је Срђан Амиџић, министар финансија и трезора у Савјету Министара БиХ.

Синиша Мали, министар финансија Србије, истиче важност сарадње у региону.

– Ми смо своји, ми смо наши и веома је важно да у региону радимо заједно, да помажемо једни друге, да дијелимо искуства. Осим онога што ћемо помоћи и када је повраћај ПДВ-а на прву некретнину у питању, имамо још неколико идеја како да кроз пореску политику утичемо и на наталитет заједно – истакао је Мали.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести