НОВОСТИ

Шпирић: Српски делегати досљедно поштују закључке Скупштине Српске |

Бореновић одговорио Тривићевој: Ништа не би постигла да није било мене и партије |

Тривић: Бореновић није смио на црту Додику |

Ковачевић: Република Српска није крпа којом може да се брише под |

Вишковић: Имовина прије 30 година уграђена у Устав Српске – Комшић и Бећировић немају ту шта да траже |

СВЕ ОТИШЛО У НЕПОВРАТ ЗБОГ ЈЕДНОГ ПРЕСРЕТНУТОГ ПИСМА… Да је Карађорђе прихватио ово, историја Србије би изгледала ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ! |

ТАЈНЕ ИЗ ЋЕЛИЈЕ 1.121 У КОЈОЈ ЈЕ БОРАВИО МИЛОШЕВИЋ! Био је свјетска ексклузива без премца, нудили су баснословне суме новца за његове фотографије! |

Удружење логораша: Пуна подршка институцијама Српске у заштити националног интереса Срба и очувања Српске |

Нешић: Неће проћи Бећировићев и Комшићев закон о имовини |

Егић: Успјели смо да испоштујемо све захтјеве борачке популације |

Амиџић: Не иде то тако код Срба

16/08/2023

Једини ефекат оптужница против предсједника Републике Српске Милорада Додика и директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића је ново усложњавање политичких односа у БиХ, са циљем дестабилизације институција Српске, рекао је Срђан Амиџић, одборник СНСД-а.

 

“Јасна је намјера да се Милорад Додик и Милош Лукић нађу пред Судом БиХ и тако се покуша дати легитимитет тим институцијама, а које по дубоком убјеђењу нас који живимо на простору Републике Српске, у правилу раде на штету Срба као једног од конститутивних народа”, каже Амиџић.

Амиџић истиче да оптуживати легитимно изабраног предсједника по наметнутим законима и самовољи једног човјека, странца, који нема легитимитет је преседан над преседанима и виђен је само на овим просторима.

“На сцени је класични политички прогон који ниједном друштву никада није донио напредак, нарочито ако знамо чињеницу да Милораду Додику није доказана нити једна сумња и тужба за било коју коруптивну радњу на просторима БиХ. Кад нису успјели да га криминализују, одлучили су да га политички гоне”, каже Амиџић.

Амиџић поставља питање чему се бавити политиком или заступати било каква увјерења на бази повјерења датог од стране људи који живе у Републици Српској ако неко може у сваком моменту и једним потезом поништити тако исказан већински став свих нас који овдје живимо.

Он истиче да то важи и за колеге из Федерације БиХ.

Амиџић каже да може да разумије мотиве оних који су ову одлуку донијели јер имају јасне интересе, али су ми несхватљиви ставови “наших” политичара.

“Оних политичара који из патолошке мржње према једном човјеку прихватају цијену поништавања позиције предсједника Републике Српске у нади да ће их то приближити дводеценијској жељи да придобију повјерење народа и буду носиоци власти у Републику Српску. На њихову жалост, не иде то тако код Срба”, јасан је Амиџић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести