НОВОСТИ

Андан: Оптужница – удар на Републику Српску

17/08/2023

Напад и тужилачко/сарајевско подизање оптужнице против предсједника Српске Милорада Додика је тотални удар на Републику Српску, написао је бивши директор Полиције Српске Драгомир Андан у отвореном писму предсједнику СДС-а Милану Миличевићу.

 

Његово писмо преносимо у цијелости:

 

Отворено писмо – истина и одважност у животу јесте мјера за политику

 

– предсједнику СДС Милану Миличевићу и евентуалним његовим истомишљеницима – НО ПАСАРАН

 

Желим овдје да вам се обратим јасним језиком. Као професионалац и са више од 40 година у служби државе и нације. Ратни командант који је рањаван, те ратни и поратни полицијски официр Републике Српске највишег ранга.

 

Напад и тужилачко/сарајевско подизање оптужнице против предсједника Српске Милорада Додика је тотални удар на Републику Српску.

 

Циљ, уништење Републике Српске, прогон српског народа са територије Српске. Фаза, неколико. Прво, политичко уклањање државника Милорада Додика, друго, довођење марионетске, колаборационистичке власти на челу са вама и сличнима, треће и даље, одузимање имовине и свега што чини Републику Српску.

 

У фазама народ под притиском и угроженог опстанка повлачи/прогони се, примарно у Републику Србију. У крајњој фази није искључен ни дио подстрекавања одласка, заплашивања и прогона. Сценарио: егзодус Срба из Сарајева 1996. године након територијалног Дејтонског припојења сарајевских српских општина Федерацији БиХ.

 

Механизми, постојећи инструменти голе силе странаца, и сарадника страних интереса као што сте ви и неки слични вама. Формално, у оквиру непостојећег Тужилаштва и Суда БиХ, нелегалног Уставног Суда БиХ и од вас признатог, извјесног Кристијана Шмита, њемачког држављанина, странца, без одобрене дозволе боравка у БиХ.

 

Међутим, неће проћи. Требало би да схватите НО ПАСАРАН! Наравно, не можете. Немате војничког знања и храбрости за овакво узвишено дјеловање.

 

То сте у вашим јавним наступима исказали.

 

Истина и одважност треба да красе човјека. Политика мора бити огледало и дјело таквог човјека, истинитог и одважног. У име државе и нације.

 

Ово говорим и као судионик и свједок догађаја. И као страдалник и особа која је од ваших ментора и газда брутално санкционисана.

 

Као судионик, свједок догађаја и човјек од информација подсјетићу вас јавно. Колаборационистички и издајнички сте предавали надлежности Републике Српске, највише Ешдауну, али и осталима страним плаћеницима.

 

Небројене, од царина, пореза, значи нашег изворног прихода, новца, финансија, тужилаштава, судова, славне Војске Републике Српске и даље многоструко више.

 

Посебно, као организована група, и појединци сте издали тадашњег предсједника Републике Српске Радована Караџића. Радили сте то без емоција, за материјално, интересно лично, али чак и сладострасно. Колико према њему, а још више и према његовој породици, колико је то болна истина за вас? Наравно, немате ви скрупула. Али јавност то мора знати.

 

Колико је то било одважно, или храбро? Морално? Према породици тадашњег, а потом бившег предсједника Републике Српске. Видим страховиту запањујућу истинитост у вашем понашању сада према предсједнику Републике Српске Милораду Додику. Чак идентичну као и малициозност према бившем предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу, који је био и ваш предсједник странке, некада државотворне СДС, одважно сте га издали као човјека. Носите то на својој души.

 

Међутим, издати предсједника Републике Српске јесте ствар нације и народа. Показали сте да сте спремни. За нове издаје. Државе, нације и народа.

 

Као страдалник и човјек који је професионалног лично и породично претрпио нецивилизацијске санкције и тортуру ваших газда из Фарадејевог кавеза, додаћу такође нешто. Смијењен сам са највише полицијске позиције у Републици Српској, Разлог, штитио Устав Републике Српске, часно и одговорно вршећи своје законом утврђене обавезе и надлежности. Не као приватно лице, Драгомир (Милоша) Андан!

 

Забрањен ми је одлазак у пензију, плата, одузета лична карта, пасош, ограничено кретање. У овом статусу, раздвојен од породице и без икаквих примања сам био у периоду од пет година. Ништа нисте предузели, напротив. Могли сте, много. Осим неколико часних појединаца из струке и политике.

 

Знате ко ми је помогао?

 

Први пут то кажем, и кажем јавно и Милорад Додик, све што је било у његовој моћи. И институције коју је тада водио.

 

Колико је људи и носилаца одбране, стварања и развоја Републике Српске било у сличној и много тежој позицији. Колико сте људи тада помогли, колико помогли нацији? Били сте издајници свих тих људи, и њихових породица.

 

Са многима сам у контакту. И многи су трагично завршили или са трајним посљедицима. Носите се и са овом истином. Одважно и даље. Тежак крст сте узели у руке.

 

“Сила Бога не моли али Бог силу не воли”

 

Зна наш народ и ову пословицу. Зна и шта је чинити када дође тешко вријеме.

 

Окупљени смо уз институцију предсједника Републике Српске и уз Републику Српску. Напад на предсједника Милорада Додика је напад и фронтални удар на цијелу Републику Српску и наш народ! Уједињени и окупљени смо у одбрани свог постојања. Сада је вријеме за храбре и постојане људе.

 

Истина и одважност јесу врлине које посједујемо. Ви и слични ваше врлине издаје и неморала носите, али само што даље од Републике Српске и нашег народа. Будите увјерени и реците вашим НО ПАСАРАН!

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести