НОВОСТИ

Анђелковић: Додикова посјета Русији од прворазредног значаја за Србе

22/02/2024

Политички аналитичар Драгормир Анђелковић оцијенио је да посјета предсједника Републике Српске Милорада Русији има прворазредни значај јер је основ да Срби у будућности редефинишу односе у региону на много повољнији начин.

– То што ће нас нападати разни фактори на Западу и у БиХ не треба да нам смета, јер они нас и овако нападају. Они би нас нападали можда и више када би знали да нема подршке и да немамо партнере. Овако ће бјеснети, али не могу да нам ураде оперативно ништа више од онога што би и овако радили – рекао је Анђелковић Срни.

 

Он је истакао да сусрет Додика и руског предсједника Владимира Путина у Казању показује да су лични односи два лидера допринијели стварању осовине Москва-Бањалука, што је за Србе од огромног значаја.

 

Указујући да су на то утицали и традиционално пријатељство Срба и Руса, као и геополитичке околности којима су изложени непријатељством Запада, Анђелковић је нагласио да одлични односи Москве и Бањалуке имају капиталан значај за Србе.

 

– Ми смо мали народ и на тај начин инвестирамо у своју будућност, јер се свет мења и нема сумње да ће Русија и Кина обиљежавати процесе у наредним деценијама – рекао је Анђелковић.

 

Он сматра да су Додик и Путин изградили односе Републике Српске и Русије као да Република Српска има величину Индије или Француске.

 

Према његовом мишљењу, то се на краткорочном плану одражава и на економску сарадњу, повољну цијену гаса, могуће кредитне аранжмане и политичку подршку.

 

Анђелковић је указао и да је Орден Александра Невског, који је Путин додијелио Додику, прворазредно одликовање за лидере које Руси сматрају пријатељима.

 

– Чињеница да је Додик као предсједник једног ентитета добио то признање му на неки начи даје крила. То је онда још веће признање, јер када су Руси одлучили да лидеру једог дијела државне заједнице доделе то признање то је као да два таква признања добије неко ко је предсједник цијеле државе – рекао је Анђелковић Срни.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести