НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Арлов позвао Министарство просвјете Србије да присуствује дочеку дјеце са Космета

14/09/2023

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов позвао је данас представнике Министарства просвјете Србије да идуће године присуствују централном дочеку српске дјеце са Косова и Метохије у Републици Српској.

 

 

Арлов је у Београду упознао помоћника министра за основно предшколско и образовање Србије Милана Пашића са пројектом Одбора “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске”, а уједно и са свим другим хуманитарним пројектима које ради за јужну српску покрајину.

Он је рекао да велику пажњу заслужује чињеница да је 7.000 дјеце са Косова и Метохије у пратњи 650 просвјетних радника у протеклих 11 година било у Републици Српској.

Арлов је пренио да је Пашић рекао да је свака помоћ Косову и Метохији добродошла и да су у овом министарству чули за овај пројекат, а сада су и детаљно упознати.

– Позвао сам их да идуће године у јуну дођу на централни дочек дјеце са Косова и Метохије у оквиру 12. пројекта, као и сваке наредне године – рекао је Арлов Срни.

Он је истакао потребу да и у Министарству просвјете Србије буду упућени у све што Одбор чини за српску дјецу на простору Косова и Метохије, нагласивши да Одбору има велику подршку институције Републике Српске.

Арлов је подсјетио да је ово највећи хуманитарни пројекат у региону и организује се увијек након завршетка школске године, а у њега су укључене и многе основне школе у Покрајини.

Према његовим ријечима, хуманитарни пројекти бањалучког Одбора за Косово и Метохију трају већ 15 година и настављају своју активност усмјерену посебно према дјеци и младима са потешкоћама у развоју.

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести